← Tillbaka till allt om hår

LÄSARFRÅGA |fett hår av balsam? · 2017/10/29

“Hej. Härligt med lite semester. Hittade till din sida genom sökning efter bra produkter för fint hår och fastnade lite ?Har en liten funderingen och du kanske har något tips vad man kan hitta på när man har krig med sitt hår. Jag vill ha bra produkter och håret vill ha skräp ?från att ha testat en massa bra serier (Lanza, Kevin Murphy m.m.) och alltid gått tillbaka till ? head and shoulders för det är den enda som funkat har jag nu konstaterat att det är balsamet mitt hår inte gillar. Testar just nu Paul Mitchell och gillar det men så fort som jag har i balsam så blir längderna feta, stripiga medans botten är hur bra som helst. Så nu har jag tagit paus från balsam vilket inte är optimalt. Eftersom att jag har ett super fint hår med en miljard strån så vill jag hitta ett balsam som är megalätt och inte tynger ner. Funderar på balsamspray istället. Är det något att testa eller är det som allt annat jag testat slänga pengar i sjön ?”

 

Det är sååå vanligt att balsam får skyllen för att håret blir fett och jag ska försöka reda ut vad det är som EGENTLIGEN händer. Kul att du hittat till mig föresten, hoppas nu att jag ska kunna hjälpa dig!

Balsam är en “fetare” produkt men som ni säkert vet finns det en uppsjö olika sådana, för att alla ska kunna få sina behov tillgodosedda. Jag brukar nästan alltid säga att det är handhavandefel när det kommer till balsam och problemen med balsam.

Om man inte har så mycket problem med håret kan man med fördel välja ett volymbalsam, som Thickening Conditioner (schampot är också bra!) från Label.M. Dom gillar jag väldigt mycket och mina kunder som använder dom älskar dom! Det blir inte strävt men det blir inte lent.

Annars kan man välja lättviktare som Brightening blonde (om du är blond) och Daily Shine (om du har lite torrt hår), båda från Label.M. Daily Shine är verkligen lätt! Men stänger åtminstone hårstrået. Organic Orange Blossom (om du vill ha lite mer vård men ändå volym) är också en lättviktare, är lite på den dyrare sidan men är oraganic. Därav priset! Men också grym.

labelm

Nu har ju dock ICON släppt det nya balsamet från Cure och det är aaaaaaaaaamazing. Där snackar vi BRA baslam som inte tynger ner. Prova det! Läs mer här!

Sen är det också viktigt att tänka på följande:

 • Har du verkligen rengjort håret? Schamponera två gånger och skölj ordentligt. Det ska kännas strävt. Schamponera annars en gång till.
 • Har du för varmt vatten? Det kan öka på talgproduktionen för vissa.
 • Har du sköljt ur balsmet tillräckligt? När du sköljt klart så avsluta gärna med riktigt kall dusch.
 • Vad har du i längderna efter tvätt? Jag rekommenderar alltid att föna håret! Men se då till att ha ett otroligt lätt värmeskydd.

När det kommer till balsamspray så är ICONs Replenishing spray tillräckligt låg i ph-värde för att lyckas stänga håret, men problemet med balsamspray generellt är att det är FÖR lätt och risken är att du inte får det överallt. Det betyder också att håret inte stängs ordentligt. Balsamsprayen är ett komplement till vanligt balsam tycker jag, men det ena utesluter inte det andra.

labelm

En kort notis om H&S.. Det innehåller “beroendeframkallande” medel som gör att ditt hår kommer kriga som bara den med dig när du försöker sluta med det, men ge det en månad eller två utan så kommer det snart balanseras upp. 

Hoppas att du hittar nåt som kan funkar för dig!

2 Responses to “LÄSARFRÅGA |fett hår av balsam?”

 1. Renée

  Hej igen och tack så mycket för ditt inlägg/svar =)
  Tänkte lite vad jag har gjort senaste tiden och kom fram till att jag har schamponerat fel då jag uteslutit shampoo i längderna och eventuellt haft för varmt vatten. Är en fryskott so gillar värme =) (läst någonstans att det sliter på håret och längderna har flera år slitage om man tänker efter. Ska sluta läsa överallt nu när jag förhoppningsvis hittat rätt). För håret öppnas ju inte och det vet jag ju innerst inne.
  Så testade med balsamet jag har haft ståendes ett tag och shamponerade två gånger som alltid men hela håret och lite kallare än vanligare och avslutade med kallt vatten. Säkert en rolig syn om någon sett mig =) Fönade (som jag också varit lite rädd för) och håret kändes som när jag kommer från min frissa, lent och tyngdlöst precis som jag vill ha det.
  Så tusen tack för all din hjälp=)

  //Renee

  Svara

Leave a Reply