← Tillbaka till Tips & inspiration

Läsarfråga: Egen brunn? · 2016/11/18

Hej! Läste ditt inlägg om egen brunn och val av schampo. Undrar över vilken du kan rekommendera mig. Har halvlångt, lockigt hår, ej färgat/slingor. Lite solblekt efter sommarn,antydning til grön nyans. Torrt och strävt, dels för att vi har hårdt vatten med högt kalknivå, dels mitt naturliga lockiga hår. Tvättar håret ca 2/vecka. 
Tack,
Hälsningar Helga

Svar:

Jag skulle rekommendera dig att göra Shift och sen preparera ditt hår med MASSOR AV FUKT. Dina lockar kräver fukt, och alla beläggningar på håret hindrar fukten från att tränga in så det är förmodligen TÖRSTIGT bara av den anledning.

Såhär går du tillväga:

Fukta ditt hår lätt med en sprayflaska (med vatten i) eller skölj snabbt igenom och låt handduken suga upp mesta av vattnet. Sen applicerar du SHIFT i hela håret, massera längderna i en nedåtgående riktning en liten stund, sätt en plastpåse på huvudet som täcker allt hår och håll det tätt. Sen virar du in allt i en handduk så som man ofta gör efter en dusch, som en turban. Låt verka 20 minuter. Skölj sedan noga med varmt vatten, schamponera två gånger med DRENCH, lägg en inpackning (INNER HOME) låt verka 20 minuter, sen avslutar du med balsam (FREE) och kallt vatten. Upprepa denna proceduren varannan vecka i tre månader, sen en gång i månaden. Försök dra ner på tvättandet överlag, det är inte bra för håret. Dels torkar det ut håret så att fjällskikten ställer sig lite utåt och då är det mer mottagligt för kalkresterna men också för att du helt enkelt inte ska utsättas lika mycket för vattnet.

egenbrunn

Duscharna däremellan använder du bara DRENCH och FREE så klarar du dig. Håret BÖR bli bättre. Du kan komplettera med styling också i form av healingspray från serien India.

Hoppas att det blir bättre!

Du hittar I.C.O.N.s produkter endast hos frisören.

 

One Response to “Läsarfråga: Egen brunn?”

  1. Helga

    Tack så mycket för bra svar!

    Svara

Leave a Reply