← Tillbaka till allt om hår

Läsarfråga: Bli ljusare? · 2015/04/03

Michaela:
Jag är också jättesugen på att gå mot det blonda håret i vår/sommar! Är för tillfället brunhårig med lite röda toner (färgat) men min naturliga färg är sandré (eller råttfärgat som jag brukar säga haha). Har en liten utväxt på någon centimeter som jag tänkte göra nåt åt. Men frågan är om jag ska fortsätta färga brunt tills håret blekts lite av solen, eller gå på och börja försöka ljusa upp nu med en gång?… Ska utomlands i juni så då tänker jag att det förhoppningsvis ska ljusas upp en hel del också! :D

Och vad spännande med lilla bebisen. All lycka till!!!

Svar: 
Först och främst, Stort tack! Det är mycket spännande!

Jag tycker att det du beskriver låter som ett utmärkt tillfälle att anamma balayage-trenden.

Färga utväxten i samma färg som du har tidigare, och använd en balayage-teknik för att ljusa upp längderna stegvis. När sommaren sen sätter igång på riktigt så låter du allt blekas med hjälp av solen. På så sätt kan du stegvis ändra bottenfärgen till en ljusare, utan att skada håret för mycket. Du kommer känna dig ljus runt ansiktet och slippa göra en slitsam avfärgning. Och när jag säger allt detta menar jag såklart att du ska gå till en frisör! Balayage är en teknik som är svår att bemästra, det kan bli fläckigt och ojämnt. Gå till någon du litar på!

Det går inte att lägga en ljusare färg på ditt hår, det kommer inte hända något. Du måste använda blekning. Men risken är att håret blir orange/gult och solen kommer bara plocka fram ännu mer av detta. Så, balayage! Det bästa som hänt frisörvärlden på länge.

Från pinterest.

Mina kunder!

Hoppas du får en trevlig resa och lycka till med håret!

Leave a Reply