← Tillbaka till allt om hår

Kim Kardashians sleek-look · 2015/08/20

Det har kommit in en förfrågan om att få Kims slätkammade ponytail. Lätt som en plätt tänker du! Men hur gör man om man har tiotusen småhår som sticker upp? Hur gör du då?

Först och främst, grunden. Här måste du föna ditt hår från grunden. Tvätta med fuktgivande produkter för att håret ska hålla sig snällt, hellre för tungt än för lätt! Balsam i hela håret och skölj med kallt vatten. Föna sedan håret med Label.M’s Sleek blow out cream för att visa vem som bestämmer. Föna håret i den riktning du vill att håret ska ligga. Vill du tillexempel ha en bena, så måste den fönas så, vill du ha allt bakåt, då ska allt fönas bakåt. Du använder med fördel en paddelborste.

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 11.17.25

När allt hår är torrt så tuperar du först hela botten (för ingen vill se ut som en plattfisk), lämna två centimeter runtom som du inte tuperar. Ta en liten mängd Miracle Fiber i handen och släta till ytskiktet. Sen tar du en svinborste och börjar sätta upp din ponytail. Fånga upp allt hår i handen och placera där du vill ha den, se hela tiden till att du har liiiiite vax i handen. Borsta sedan med svinborsten mot din hand och släpp in håret. Gör så runt om flera gånger till du är nöjd. Allra lättast (och mest akrobatiskt) är att hålla huvudet uppochner, eller helst ha handen, på platsen där tofsen ska sitta, ner mot golvet. (Jobbigt om det är bakhuvudet, hur ska du stå då?) Fäst sedan med hårsnodd. Det är lätt att få bubblor och jag kommer visa er en gång hur man kan göra på olika sätt för att slippa dessa. 

Sen tar du handflatorna (med liiiiite vax i) och smeker hårytan bakåt. Detta kommer hålla alla småhår på plats och ge lite glans. För ytterligare glans avslutar du med ghd Final shine spray.

Det är väldigt lätt att tro att man här skulle ösa på med hårspray, men jag vill inte det. Gör inte det! När man använder hårspray så KAN det i värsta fall sluta med att håret står rakt upp igen. Eftersom håret ligger så slätt så är det inte säkert att det fäster tillräckligt bra, i vissa fall kan det till och med vara så att dom korta hårstråna är så starka att dom får med sig ytterligare hår upp. Vax är tyngre och kladdigare, det håller bättre i detta fallet. 

Sen borde du se ut något liknande det här:

Bilder.

Det finns en väldigt snabb version av detta och det är helt enkelt att göra det med blött hår. Men du kommer få ett otroligt platt utseende, och hur kul är det egentligen när det är för lätt?

Leave a Reply