← Tillbaka till allt om hår

Katastrofhår · 2017/04/23

Idag ska ni få kika lite på Josefin som har ett väldigt trassligt förflutet i sitt hår. Hon har fått sitt hår så hårt blekt att jag helt enkelt inte vågar bleka längderna alls. Hon har en mörk utväxt som hon hatar och vi har försökt få hennes resa mot friskare hår att bli roligare med lite färgbomber.

Nu har hennes hår slagit mot grönt, vilket (efter lite efterforskning) visar sig vara vanligt när man använt blått. Jag hade en ärta blått och mest lila sist. Då kan ni ju tänka er om man använt bara blått… hua!

Eftersom jag inte vågar bleka längderna så var detta verkligen rubiks kub att lösa. Jag hade i alla fall bestämt mig för att det var dags för utväxten.

Jaha… vad säger man! Fint va?

Jag gjorde massor av folieslingor i hårbotten och var extra försiktig med kanten mot det gamla blonda. För det KAN ju ryka av. Maximal kontroll. Därför vill jag har LÅNG utväxt när jag slingar för då har jag större kontroll.

När slingorna blivit tillräckligt ljusa så sköljde vi och jag nyanserade med en mörkare askblond och en liten skvätt lila. Jag vet ju av erfarenhet att lila plus grönt oftast blir lila. Botten blev hur fin som helst, men det gröna var kvar. blä.

Jag hade hela tiden en dialog med kunden. Jag har alltid det. Jag döljer inget och jag talar oftast om vad som händer hela tiden så kunden aldrig ska få en chock i spegeln. Jag föreslog att vi öser i ren lila på gott och ont. Hon har inget emot lila så hon nickade ivrigt. Jag slängde i det tillsammans med nyanseringen som satt kvar.

Först hände inget.

Sen blev det grått.

Sen hurrade vi!

Sen slog det snabbt över mot turkost. alltså grönt igen.

IMG_0324

Panik.

Jag hann tänka tiotusen möjliga vägar på en halv sekund och öste i hela tuben med lila färgbomb.

Sen precis när färgen var rätt, så sköljde jag.

IMG_0788

Ser ni vad jag ser? Det är inte klokt vad fin färgen blev.

När man har helblekt håret och vill sluta med det så kommer inte bottenfärgen (trots miljoner slingor) smälta ihop helt smärtritt med längderna. Man får saktas men säkert göra det snyggare för varje gång, alternativt klippa bort det till slut. Men det här.. Jag tycker det blev ÖVER ALL FÖRVÄNTAN oavsett om det var grönt innan eller inte.

Jag torkade svetten ur pannan och Josefin var GÖR-NÖJD som vi göteborgare säger.

Sov rätt gott den natten kan jag säga.

Hennes hår är på utväxt. Det har varit en side cut på ena sidan och håret uppepå var avbränt av blekning. Med olaplex. Det borde ju verkligen inte gått av, eller hur????

Iallafall. Vi har kommit SÅ himla långt sen hon flyttade tillbaka till Göteborg. Håll tummarna för att vi når mål tillslut!

Leave a Reply