← Tillbaka till allt om hår

Jag gör inte bara balayage…. · 2017/03/29

…Jag gör även mycket folieslingor nu!

På samma dag kom dessa två skönheter som ni snart ska få se.. Det är NÄSTAN förutsägbart. Så fort solen kikar fram vill alla bli lite ljusare! För mig är inte solen vårkänslor, utan kundernas cravings efter blekning!

Vi börjar med en tjej som ville bli ljusare och klippa av massor. Vi har gjort balayage en gång, men hon vill bli mycket ljusare överlag så folieslingor it is! Det går att bli mycket ljusare med folie än med frihandsmålning eftersom folie hjälper till att hålla värmen. Så att packa in det tätt i dessa små silvriga paket, is the shit!

IMG_0665

Före. Inget hysteriskt problem, lite utväxt och ganska gula, trötta längder.

Jag lade en starkare blekning i botten och en supersvag på varannan, varje, var tredje paket. Lite på känn efter vart det behövdes som mest. Sen viker man folie TVÅ gånger så att dom inte blandas ihop. Längderna i det här fallet hade inte klarat det!

Sen nyanserade jag, klippte av håret och stylade. Vill ni se?

IMG_0674

VOILA! HUR FINT?? Jag älskar faktiskt blått och blondiner. Så jeansskjortan känns superrätt! Inte för att vi planerar outfit efter hår…. Eller?? Skulle faktiskt kunna hända..

I stylingen så ville jag inte att det skulle hända FÖR mycket utan behålla längden och bara få in lite liv i håret. Så jag lockade igenom snabbt som attan med en … Hmm. Nu blev jag osäker. Men jag tror platinum. Eller en stor rund med klämma. Jag tror det sistnämnda.

IMG_0675

Det blev såååååååååååå coolt! Bilden hon visade hade betydligt mer uppklippt i nacken men jag valde att behålla mer av längderna för att frisyren fortfarande ska kännas modern. Så rätt på denna tjej! 

Vad tycker ni?


Tjej nummer två då.. Samma procedur.

 

Så lustigt att båda har jeansskjorta insåg jag nu.. Inomhus ser man inte jättemycket än, jag ska visa er ute!

Hon är sååå fin i detta. Hon ville ha känslan av mycket ljusare. Många som har balayage-tekniken sen innan upplever att det inte blir lika ljust runt ansiktet, att det känns mörkt när man sätter upp håret. Det går givetvis att lösa med balayage, man målar på mer helt enkelt. Men jag bestämde ganska snabbt att vi skulle köra på folieslingor i detta fallet ändå! Hon har haft balayage sen hon började gå hos mig för….. några år sedan. Två, tre kanske. Så det var dags för nytt!

Jag har gjort ungefär samma som på första, men valt andra toner. Linnea här är ganska ljus i sig själv och får mindre kontrast mellan slingor och bottenfärg, men det blir så fint spel i det!

IMG_0691

Man ska inte ha favoriter.. Men hon är min favorit att fota. Hon är så sjukt fotogenique! 

4 Responses to “Jag gör inte bara balayage….”

  1. Percy

    Snyggt! Jag vet att du har mest kunder med längre hår men har du några tips på vad som funkar bäst (hårfärg, slingor) teknik på kortare hår? Vad får ett hår på några centimeter eller ner till öronen att verkligen lyfta? Tack för en bra blogg

    Svara
  2. Linnea

    Alltid kul att läsa och se bilderna på håret så här efteråt 😀 Urtjusigt som vanligt! Puss

    Svara

Leave a Reply