← Tillbaka till allt om hår

Inspiration: Knotted updo · 2016/06/07

Jag har förstått att en del av er inte alls behärskar flättekniken, och då måste jag ju självklart komma med ett alternativ till er med. Vi kan inte ha folk som inte kan göra något alls med sitt hår. Jag ger mig inte förrän varenda en av er gör något med sitt hår MINST en dag i månaden. Jag tänker ha en tävling snart, är ni laddade för det? Den handlar om frisyrer… Min fråga till er, om ni fick drömma fritt; Vad vill ni vinna?

Hur som helst! Kan man inte fläta så kan man knyta, förhoppningsvis. Och det är så enkelt som det låter, man knyter precis som man knyter skorna! Hur kan det se ut? Det kan e jättefint ut! Jag älskar hur det ser ut, enkelheten och hur snabbt det går. Eftersom det är något som sitter i vårt muskelminne så behövs knappt en spegel heller (eller vi ska ju slänga spegeln för ingenting är lättare i spegeln ändå) och nu ska ni få seeeeeeee:

knottedinspo

Som vanligt ska ni få lite tips också!

  • Se till att ha struktur i håret. Det går inte att ha nytvättat superglansigt. Saltvattenspray/reformer!
  • Fäst “ändarna” med hårnålar. Sätt in dom i motsatt riktning in under själva knuten du precis gjort.
  • Desto rufsigare desto bättre! En tuperad botten ger sååå mycket mer fäste och stabilitet. Vill du ha glansiga yta så tupera ändå botten. Du kommer tacka mig sen!
  • Det går att göra alla frisyrer med denna teknik som med alla andra flätor vi känner till. (inte alla kanske men..)
  • En, två, tre, fyra, fem eller hur många du vill. Knyt hela håret, eller halva håret. Det är så fint!

Vad tror ni? Kan detta vara något för dig?

 

Bilder från Pinterest.

Leave a Reply