← Tillbaka till allt om hår

Inspiration: Broccoli · 2016/03/29

Vet ni att Broccoli är en av våra absolut mest näringsrika grönsaker? Vet ni HUR viktigt det är med bra näring från MAT och inte någon stackars multi-vitamin från apoteket? Kroppen plockar upp mycket mer av nyttigheterna från mat snarare än tabletter. Broccoli innehåller mycket antioxidanter och lutein. För er som inte vet vad Lutein är så är det ett ämne som faktiskt skyddar våra ögon.

Du hittar också vitamin C, B3, B6, B9, zink, järn, magnesium, fosfor, jod och mycket mer! En kanske livsavgörande sak du hittar är Sulforafan, som enligt forskning kan hjälpa kroppen att försvara sig mot cancer.

Varför tjatar JAG om detta då? Jo, jag är helt övertygad om att hälsa kommer inifrån- och håret är ett kvitto på hur du mår. Mår du inte bra kommer inte heller ditt hår göra det. Är du sliten på insidan kommer ditt hår inte orka med särskilt mycket heller.

 

Jag har märkt att man kan dela upp folket i två lag. Vi som gillar broccoli och ni som inte gör det. Så för er som inte gillar broccoli kommer dessa bilder och recept ändå inte vara eller se lockande ut, scrolla vidare eller tryck på krysset där uppe! För er som gillar broccoli kommer ni behöva papper och penna för ni ska till Ica så fort ni läst klart!


 

Garlic Parmesan Broccoli and Potatoes

Ursäkta att jag dreglar men kan ni se detta tillsammans med en fin ryggbiff eller grillad kyckling? Jag döööööööööör. Jag älskar dessa typer av tillbehör där man inte bara kör potatis och sås (även om det gifter sig himla bra med köttbullar!!). Jag tror jag äter mer med ögonen än något annat. Något jag alltid står och funderar på i affären är fast eller mjölig potatis. Välj fast och skölj dom i vatten så fastnar dom inte foliet. Stärkelsen försvinner när du sköljer dom eller blötlägger en stund.


Super-easy-creamy-broccoli-salad-with-berries-and-avocado

Creamy Broccoli, Avocado and Berry salad.

Det är skrattretande hur gott det ser ut och varför har jag inte kommit på detta tidigare? Varför är man så rädd för att mixa olika typer av smaker? Som vattenmelon och fetaost. Hallå! Välj ekologisk, färsk broccoli. Den smakar mycket mer, är mycket krispigare och man slipper den eventuella unkna smaken. Skölj i iskallt vatten några minuter så blir den ännu fräschare!


cheesy-vegetable-chowder6-edit-srgb.

Cheesy Vegetable Chowder.

Soppa är verkligen underskattat, ändå så äter jag det väldigt sällan själv. Vet ni att man gjorde ett test på soldater för många år sedan där hälften fick äta en måltid på vanligt vis, och hälften fick ingredienserna serverade i soppform. Samma mängd totalt. Men dom som åt soppan höll sig mätta mycket längre. Jag har för mig att man mätte innehållet i magsäcken och det sjönk mycket långsammare med soppan. MYCKET intressant om ni frågar mig! Här väljer du fast potatis om du vill ha tuggmotstånd och mjölig potatis om du vill att den ska bli mjuk och ge soppan lite mer tjocklek. ÄLSKAR soppa, färskt bröd och lite mjölk.


MG_4122a

Beef and Broccoli.

Personlig favorit! Jag älskar den asiatiska maten på alla sätt och vis. Deras sätt att laga mat på är så himla bra och vi borde verkligen lära oss mer om det. Dom tar precis det dom har och gör allt magiskt! Tänk efter lite, Chicken cashew. Det var bara ett ihopsläng av rester från början och det smakar så fantastiskt! En av världens populäraste rätter. Här kan du med fördel banka ut biffen lite för att göra köttet ännu mer mört. Efter det här kommer du alltid vilja ha ostronsås tillgänglig! ÄLSKAR att ha sesamolja på precis innan du hugger in. Den nötiga smaken är såååååå god! HETT tips är att köpa en stor oxfilé som dom ibland ha extrapris på i affärerna, skiva tunna skivor och frysa in i portionspåsar. Vi har alltid lite liggande i frysen ifall att… Man vet aldrig när man får cravings på Biff och Broccoli!

Så hörni. Vad blir det för mat ikväll? Kommer ni börja äta mer broccoli nu?

Leave a Reply