← Tillbaka till allt om hår

Inbakad fläta med glammiga vågor · 2016/03/05

Hej hörni! Hoppas att ni mår bra. Ni var inget fan av Oscar och det var lite synd, jag går igång på kändisar på röda mattan, men det gjorde inte ni… Så tillbaka till frisyr-skapandet. Idag ska ni få se en sidsvept frisyr, med inbakad fläta. Ni kommer få två alternativ på hur man kan avrunda det hela… Och snälla söta, glöm inte kommentera vad ni tycker sen! 

Börja med att preppa håret med mousse eller saltvattenspray, blow out spray funkar också bra men då får du använda texturspray när du fönat klart. Det tycker jag dock mattar ner för mycket och så får man avsluta med glansspray och helt plötsligt fick du använda tre produkter istället för en.

Hur som helst, få lite stadga i håret! Gör en indelning som en banan som sträcker sig från ena sidan ner och runt nacken. Den ska smalna av nertill och sluta mellan örat och nacken på motsatt sida. Sen gör du en inbakad fläta på ena sidan som du drar isär och fluffar till. Tänk på att börja nerifrån och gå uppåt, flera gånger. Dra inte för mycket på en gång då kommer det inte bli fint.

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 20.15.40

När du är nöjd med hur din fläta ser ut, fäster du den med hårnålar. Jag har försökt visa på bilden hur du ska sätta in dom. En snett ovanifrån och en snett underifrån. Se till att dom korsar varandra, på så sätt låser dom sig och det blir mycket mera hållbart. Spraya massor! Här kan man välja att släppa ändarna fria och locka dom eller så flätar man hela vägen ner och fäster in det helt i nacken. Jag valde att låta det hänga fritt.

Skärmavbild-2016-03-03-kl.-20.15.25

Sen lockar du hela håret på valfritt sätt. Vill man ha glammiga vågor ska alla lockarna gå åt samma håll och lockas på samma sätt. Dvs lockar du bort från ansiktet måste du fortsätta i samma riktning hela vägen. Låt dom svalna ordentligt, spraya lätt på dom innan du går vidare.

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 20.16.17

Glöm inte att locka några lösa slingor framtill på sidan med flätan.

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 20.16.42

Borsta ut lockarna med en paddelborste eller svinborste. Spraya gärna lite glansspray på själva borsten om du vet med dig att du har mycket småhår eller hår som gärna blir flygigt. Borsta håret rakt ner och slätt. Det borde se ut något liknande bilden efter ett par borsttag.

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 20.17.11

Är du ute efter den glammiga looken så avslutar du med spray och glansspray, eventuellt ett smycke. Så himla fint!

Känner du dig inte så bekväm i vågor så kan man stöka till det lite. Då tupperar du och kammar det med fingrarna för att separera lockarna mer. Rufsa runt och gör det busigt. Avsluta med spray!

Vad tycker ni om denna tutorial? 

Vill ni ha fler så glöm inte att kommentera, det är enda sättet för mig att veta om ni gillar det eller inte.

Puss och kram!

Skärmavbild 2016-03-03 kl. 20.17.22

Leave a Reply