← Tillbaka till allt om hår

Hitta din favorit: Rootlift · 2015/01/15

Många av er använder redan rootlifters men jag tänkte visa er några som jag jobbat med genom åren. Förutom dessa så känner ni ju redan till den här, som också går att använda som en rootlifter.

Det viktigaste du måste veta innan du väljer en rootlift är hur du vill att den ska kännas. Gillar du när det är strävt i botten? Gillar du när det blir lite stelt? Vill du inte känna någon produkt alls? Vill du att den ska öka i effekt desto mer du tar eller vill du att det ska vara max effekt från början? Är du på det klara med det, så blir det mycket lättare för frisören att ta fram rätt åt dig. Vet man inte, är det bästa att testa sig fram!

Jag, personligen, gillar när det är luftigt och inte känns så mycket. Jag gillar luftig volym som jag kan dra fingrarna genom hela dagen. Det går däremot inte hand i hand med hållbarhet och maxad volym. Vill man att det ska hålla även om man drar handen genom håret då och då, får man räkna med mycket produktkänsla.

Vill man ha volym till en frisyr som ska vara uppsatt eller en slarvigt uppsatt tofs, så får man också räkna med lite produktkänsla för bästa hållbarhet. Då tycker jag dessutom att det bästa är att spraya rootliften i torrt hår, gärna dagen efter (eller tredje dagen efter) tvätt. 

Vill du bara att håret ska hålla längre mellan tvättarna är det inte nödvändigt med den starkaste eller strävaste, men håll då händerna borta från håret! Många upplever att en rootlift kan göra att håret känns smutsigare fortare, men det är väldigt individuellt. Gillar man volym ska man absolut inte oroa sig för det, torrshampoo bidrar också till volym när håret väl känns fett. Jag tycker att rätt rootlift för dig borde göra att tvätten håller längre då håret lyfter från botten och inte drar åt sig fett lika lätt. Testa dig fram, men här är en liten guide i rätt riktning. 

Vi börjar från vänster;

KMS root and body lift. Den ger en del produktkänsla, inte så att hårstråna blir stela men du känner att du har i något. Bra hållbarhet, upplever inte att håret blir smutsigt så fort. Lätt att pricka in i botten då den har en relativt rak stråle.

Goldwell Double Boost. Ger mycket produktkänsla, håller väldigt bra. Vissa upplever det som att håret blir smutsigt fort, vissa upplever det inte alls. Jag tror det har att göra med hur mycket man är där och pillar. Håret blir lite stelt av den, men hållbarheten är oslagbar. Ger mer strävhet desto mer man tar, men jag tycker det räcker med ett jämnt lager i botten. Har du ett grovt hår, som gärna håller sig väldigt rakt, hade jag undvikt just den här. Kan bli för mycket av det goda!

Paul Mitchell Extra-body daily boost. Upplever en lätt pinnighet, alltså lite stel. Fungerar bättre på lite finare hår, skandinaviska. Pipen gör det lätt att få det bara i botten. Ska inte överdoseras!

ghd Root lift spray. Står högt på favoritlistan. Den ger mer effekt desto mer man tar, fungerar i hela håret likväl som botten. Tycker den är lika bra på tjocka hår som fina hår. För fina hår ger den lätt ett lyft, för grova hår tycker jag den bidrar med mjukhet. Ger ingen produktkänsla om man tar lagom, ger lätt saltvattenkänsla om man “överdoserar”. Extra plus för bra spridning på sprayen!

evo root canal base support. Ganska basic produkt. Jag tycker håret känns skitigare snabbare, men första dagen ger den ett bra stöd. Vanlig pumpflaska vilket gör att den har ganska stora droppar, kan också vara därför den snabbare känns smutsig.

Big sexy hair Root pump. Bra volym, men fungerar bäst i medium till fint hår. Håret håller sig inte rent lika länge även om du lätt kan fortsätta rufsa upp volymen. Ser bättre ut än den känns i håret. Sprayas i men blir mousse när den väl landar.

rootlift

 

Det finns en uppsjö av produkter, särskilt volymgivande sådana. Detta är de jag jobbat mest med och kan tala om. Det finns några till jag har lite koll på. Har du frågor om en specifik så får du gärna skriva in så kan jag testa den ordentligt innan jag ger ett utlåtande.

Kategoriserat under: Hår, Produkter, Styling, Tutorials · Taggat med: · · · · · · · · · ·

Leave a Reply