← Tillbaka till allt om hår

HAIRTALK VS GREAT LENGTHS | skillnader mellan dom två ledande märkena på marknaden · 2017/08/24

Fick en fråga till mitt inlägg om hairtalk häromdagen och jag tänkte svara på den i ett eget inlägg eftersom jag tyckte frågorna var väldigt bra och kan tänka mig att fler kanske undrar samma.

Jag har hairtalk och är jättenöjd med kvalitet på håret. Men är alltid nyfiken på ännu bättre. Vad är skillnaden mellan greatlengts och hairtalk? Vilket keratin använder du? Prisskillnad på dom? Funkar det med omsättning av samma hår?

 

Den absolut STÖRSTA skillnaden, enligt mig, är själva kvalitén på håret. GL (Great Lengths) känns 100% som ditt egna hår, beter sig som ditt egna hår och går att behandla precis som ditt egna hår. Hairtalk upplever jag som något plastigare men också att det snabbt blir torrt och slitet. När det kommer till kvalitet på själva fästet är också GL överlägsen. Hartalks fästen går väldigt lätt sönder och är väldigt sköra. GL är lite stabilare men samtidigt då NÅGOT tjockare. Men inte alls tjocka.

Great Lengths använder rent keratin (finns även keratinvax bland andra märken som är mycket hårdare och vad jag anser då, mindre skonsamt) som är väldigt följsamt men samtidigt otroligt hållbart. Det flexar när du duschar tex precis som ditt egna hår gör, men det betyder absolut inte att det mjukas upp så att det då skulle ramla av. Däremot så låter det håret andas lite och röra sig mer naturligt, vilket minskar risken för att du skulle rycka av hårstrån som inte ska ramla av egentligen.

IMG_1083

Prisskillnaden är nog från frisör till frisör. Jag är otroligt noggrann och om jag får säga det själv, duktig på keratinextensions, så mina kunder brukar kunna ha det i sex månader (med väldigt få undantag, oftast av medicinska själ) och priset sätter man ju efter lite olika parametrar. GL är dyrare i inköpspris, men efterfrågan och hållbarhet är också en sak att ta med i prissättning. Men när man jämför tejp och keratin, så tror jag keratin är billigare i längden, eftersom det är en engångskostnad på sex månader. Tejp sak du sätta om var sjätte vecka och det kostar även det.

Man sätter inte om keratinfästena. Det GÅR men det är otroligt pilligt och blir inte alls lika bra. Så jag gör det inte. Man smular sönder fästena med alkohol och på så sätt lossnar det från håret. Det keratinet är sen förbrukat så det man isånafall gör är att fästa nytt keratin. Men det håller inte alls lika bra och är bara mer jobb. Jag beställer alltid ett nytt set. Oftast så vill man ju ändra lite i färg och skiftningar efter ett halvår så kan hända att det är lika bra att byta färg helt och hållet även på löshåret. Det går ju att färga in men helst bara mörkare eftersom det sliter väldigt mycket med blekning (även på ditt egna hår alltså) och det känns dumt att lägga så mycket pengar på löshår som sen ska förstöras. 

Jag hoppas att det svarade på dina frågor!

IMG_0948

6 Responses to “HAIRTALK VS GREAT LENGTHS | skillnader mellan dom två ledande märkena på marknaden”

 1. Fatima

  Tack för svar! :)
  Kom på en till. Om man har keratinslingorna, kan man då blondera utväxten medan de sitter i? Brukar blondera utväxten var 8.e vecka. :)

  Svara
  • Alice

   Blondera borde vara lugnt men man bör kanske vara försiktig med att nudda fästena för mycket då blekning ju har en ganska frätande effekt på andra material än hår :) Man kan skydda keratinet med lite bomull skulle jag gissa :)

   Svara
 2. Fatima

  Och har jag förstått det rätt att man inte behöver undvika fästena när man tvättar håret och använder inpackning och balsam? Det är det som jag ogillar med hairtalk, det är ett jäkla projekt att tvätta håret. 😛 Behöver ju vårdande produkter i överhåret och får sätta upp underhåret och överhåret för sej och mixtra med överhåret för sej med huvudet upp och ner för att det inte ska komma åt fästena.

  Svara
  • Alice

   Du behöver inte undvika fästena när du har inpackning eller balsam i! Det är hur bra som helst. Hon som jag tog ut håret på upplevde också att det var hemskt jobbigt att behöva dela upp håret för att kunna ge det översta lite kärlek :)

   Svara
 3. Fatima

  Tack för svar ❤?
  Får prata om detta med min frisör känner jag.
  Vilken keratinform använder du? Den varma eller kalla?

  Svara
  • Alice

   Jag använder mig av den kalla fästmeten (ultraljud) men allt keratin är rent keratin. Keratinvax hittar du bland annat hos märken som ZEN.

   Svara

Leave a Reply