← Tillbaka till allt om hår

Great Lengths · 2016/10/11

Jag vill slå ett slag för Great Lengths, igen. Det går verkligen på ALLA olika typer av hår. Jag har många som kommer till mig och fått avslag i flera år, för frisören vet inte HUR man ska göra, man har inte vågat tänka utanför ramarna. Ibland måste man våga experimentera för att hitta nya vägar. Det gör jag dagligen!

Jag har en kund, hennes hår är verkligen inte i något bra skick. Det har och göra med många års stress och sjukdom. Håret är skört och klarar inte av en “klassisk” hårförlängning. Jag måste vara extra försiktig, tänka på placeringen och ha henne under uppsikt så att håret inte tar skada av förlängningen. Istället för den vanliga tiden (6 månader) så kan hennes sitta max fyra månader. Hon är väldigt fäst vid sitt hår och kan inte tänka sig att sluta, därför får vi göra så. Det krävs väldigt mycket från hennes sida dessutom, stylingmässigt. Jag har försökt övertala henne om att kanske ta en kortare längd och då inte behöva jobba med håret varje morgon, men det är inte ett alternativ. Vi provade en gång och hon trivdes inte alls. Därför får man se till att matcha strukturen och, i detta fall, göra det lite stökigt så att det ska synas mindre. Denna hårförlängning tar dubbelt så lång tid som en “vanlig”. Bara att ta ut de gamla fästena för att inte skada håret tar två timmar, normalt är upp till 45 minuter. Hennes egna hår är på väg ut igen, det börjar bli riktigt tjockt i botten vilket glädjer mig.

Det här är inte den mest perfekta hårförlängning, men jag vill visa er att det är möjligt! Ni vet att jag inte har något att dölja och därför får ni se ALLT. Vill du något, så är det alltid möjligt. Men det ligger alltid en kompromiss bakom. Hänger ni med? Ni är säkert många som kan relatera, man är INGET (eller åtminstone känns det så) utan sitt hår. Vad hade du gjort om ditt hår plötsligt föll av? Jag vill inget hellre än att hjälpa folk och få dom att må bra. Är detta vägen för henne, då är jag all in.

Det här är definitivt min största utmaning på jobbet, jag tar inga andra kunder samma dag utan fokuserar 100% på detta håret.

Här är lite andra tjejer som har väldigt fina (tunna) och sköra hårstrån, som också fått sina drömhår:

Great Lengths hår kommer i så många olika färger och längder. Det finns något för alla! Och finns det inte det är det hur enkelt som helst att färga in. Bra va?

Leave a Reply