← Tillbaka till allt om hår

Great Lengths extensions · 2015/02/12

Det är torsdag och ni förväntar er säkert ett inlägg om hur man flätar eller sätter upp en snygg hästsvans, men idag ska vi prata om ett annat typ av knep. Nämligen extensions!

Det råder väldigt delade meningar om extensions. På alla sätt och vis. Vissa tycker det överlag är dåligt, vissa bra. Vissa tycker tejp, andra trycker keratin medans vissa absolut propsar på microringar.. Jag tänkte delge er min mening och åsikt i det hela, eftersom det är något jag jobbar mycket med. Tänk på att mina ord inte är lag och absolut inte fakta. Men det är min erfarenhet och åsikter som jag har och utvecklat under åren.

Jag har testat många olika varianter på löshår, eller extensions. Tejp, keratinvax, keratin, clips och så vidare. Enligt mig är keratin det absolut bästa. Det är mest flexibelt och minst slitsamt. Tejp funkar för dom som absolut aldrig sätter upp håret, men även  där kan man få dragningar i håret. Microringar gillar jag inte då det ofta är lite hårdare kanter än med keratin, som då i sin tur nöter av håret sakta men säkert. Vet att många gillar det eftersom man kan flytta upp dom. Clips är absolut värst. Jag vill inte ens att ni provar det, inte ens för en kväll.

Däremot, keratin kan också vara dåligt om personen som satt i det inte vet vad hon/han gör eller helt enkelt inte har en bra metod. Så var noga när du väljer vem som ska sätta i ditt hår. Jag har sett katastrofexempel på detta också, så jag förstår skräcken som finns bland folk.

Jag jobbar med Great Lengts och enbart Great Lengts. 

Varför? JO, dels för att dom har detta certifikat, för mig är detta extremt viktigt att tänka på.
18012_10151528940204191_937689967_n

Sen är kvalitén den absolut bästa jag testat och jobbat med. Jag vill inte känna att håret är plastigt eller luktar barbie. Det är viktigt att det känns och ser ut som ens egna, därför väljer dom att jobba med indiskt hår. Jag vill också att kvalitén ska hålla sig bra i minst 6 månader. Dom är också noga med utbildningar som dom håller i själva, efter det måste man sätta i ex antal slingor innan man får sitt diplom. Kolla gärna med Great Lengths om dom kan rekommendera en frisör i din närhet.

Det finns olika fästmetoder. En varm och två kalla. Jag använder mig av ultrasonic-metoden där ultraljudsvågor smälter keratinet och på sätt inte sliter på ditt egna hår med hög värme. Det finns också en multisonic-metod där du fäster fem slingor i taget. Jag har valt ultrasonic som min huvudsakliga metod för att jag tycker att det ger det mest hållbara resultatet. Man kan anpassa slingorna mer efter det hår man sätter det i och jag får mer utrymme att jobba på känns det som.

Det varierar mycket mellan hårkvalité och hur man sköter håret, men en hårförlängning kan hålla 4-6 månader. 

Något många missar med extensions är borstningen, det verkar som att folk blivit rädda för att borsta sina löshår. Detta är alltså helt fel! Det är viktigt att borsta, särskilt på fästena. Varje dag tappar du hår normalt sett, dessa har ingenstans att ta vägen och skapar oftast tovor längst upp, ovanför fästena. Därför är det viktigt att borsta ner dessa hårstrån så att dom ligger neråt. Det görs lättast i blött hår. Ni vet ju själva hur det är med ett hår som torkat, man ändrar inte riktning bara sådär. Dom som inte borstar sina hår kan tappa dem tidigare, men det kommer också bli en mycket mer slitsam process att ta ut löshåret. Är det jättehårda tovor som ska kammas ut är risken stor att man sliter på det egna håret. Det vill vi ju till allra största grad undvika!

Många gånger så kan extensions faktiskt hjälpa dig få ut et eget längre hår. Genom att extensionslingorna kapslar in ditt egna hår så skyddas också det. Det märker man också tydligt när man tar ut håret, oftast har underhåret (alltså det som man satt extensions i) växt lite längre och överhåret inte lika mycket. Enkelt förklarat så har ju överhåret utsatts för mer yttre påfrestning då inget löshår skyddat det. Jag har själv sett väldigt goda resultat med just att spara ut sitt egna hår. Viktigt är ju då att man sätter i håret på ett skonsamt sätt och att det sköts på det sätt som vi rekommenderar.

Beroende på vad du har för hårkvalité så håller en hårförlängning olika länge. Det hänger som sagt mycket på skötsel, men även vilka produkter man använder och i vissa fall mediciner och kosttillskott. Du ska alltid använda de produkterna som din frisör rekommenderar. Det vanligaste är att mina kunder byter sina hår ungefär var sjätte månad. Då beställer man nytt och man använder inte det gamla igen. Vissa, med extra känsligt/fint hår, får man byta lite oftare. En del tappar också sitt egna hår i mycket snabbare takt än andra, de får oftast byta lite tidigare också.

Man behöver inte alltid göra en förlängning, jag jobbar ofta med bara förtjockning eller till och med bara färgeffekter. Det är ett utmärkt sätt att få lite färg i håret, vare sig det är crazy, mörkare eller ljusare. Man kan tex bland in lite ljusbruna extensions i ett mörkbrunt hår, för att slippa bleka det. Eller en crazyfärg för att den ska hålla bättre och inte tvättas ut. Det finns liksom inga gränser! Idag vill ingen att det ska synas att man har extensions så pressen är ganska stor på frisörerna, vare sig det ska förlängas, förtjockas eller ge effekt på annat sätt. Hur vore det att slippa vänta på att luggen ska växa ut? Eller en sidecut. Det går på ett knyck!

Du kan också få hjälp av extensions i exempelvis en uppsättning inför bal eller bröllop. Glashår kan få stöd, finare hår kan få en bättre grund och för korta hår kan få hjälp upp. Var inte rädd för att lägga fram förslaget för din frisör!

Är du nyfiken på extensions? Skriv gärna in, kommentera nedan eller fyll i kontaktformuläret. Imorgon, fredag, så kommer jag ta upp alla frågor som rör just extensions. 

Ska försöka rota fram alla bilder jag kan hitta på mitt eget hår med extensions i. Men glöm inte att ställa era frågor, och kika tillbaka för svar imorgon! Här är ett litet urval av bilder på en del av mina kunder med extensions i så länge. 

ext

3 Responses to “Great Lengths extensions”

 1. Suzana

  Vill boka en tid??!!!

  Svara
 2. Suzana

  Vart ligger salongen? Kan inte hitta er? Vill gärna boja en tid med dig?
  Maila gärna tillbaka till mig
  suzanacuskic@hotmail.se

  Svara

Leave a Reply