← Tillbaka till Tips & inspiration

Gravidmåndag: gravidkudde · 2015/01/26

Jag tror inte man behöver vara gravid för att uppskatta en sådan här, men för att det är måndag äntligen så lägger vi upp en enkel how to.

Det är som att sova i en stor kram. Du har stöd bakifrån, för magen, armen kan ligga under utan att det blir tungt och du kan flytta på fyllningen så du får kuddhöjd precis som du vill ha. Den är perfekt! Jag fick inspiration här och sen testade jag mig fram.

Jag valde ett bomullstyg som grund. Det är stabilt, det kostar inte så mycket och det är enkelt att sy i. 

Jag höll upp tyget framför mig med armarna raklånga. Sen markerade jag ungefär vid knäna, och vek tyget dubbelt. Det blev ca 150cm(x2) för mig som är 173 lång. Jag vek sedan tyget en gång till på längden för att klippa ut hålet som man ska sova i. Därifrån mätte jag ungefär 20cm från sidan och 40 cm uppifrån. En kudde är runt 50x60cm så jag hade det måttet i åtanke. (På bilden är det andra mått men jag ändrade mig sen). Jag tog också hjälp av den där superlinjalen för att hitta 45° och markerade var jag skulle svänga. Det går säkert jättebra att göra utan, men ni som är gravida vet hur snurrigt det kan vara i huvudet ibland! Sen 20 cm hela vägen ner.

Sen klippte jag, sydde runt kanterna och ena foten. Jag har ritat på andra bilden för att förtydliga. Jag valde att sy en raksöm och sen nån variant på sicksack för att det ska vara hållbart. Jag rör mig ganska mycket när jag sover och vill inte dränka min sambo i frigolitkulor mitt i natten.
Jag sydde även halva den andra foten för att kunna fylla på med innehåll. När jag gjort det blev jag alldeles ivrig och glömde ta kort, jag var ju tvungen att provsova! Vänd ut och in på tyget och fyll med så mycket av valfritt material som du vill. Jag ville inte ha min för hård men ändå ett stabilt stöd. Det gick åt 200 liter frigolit. Jag är säker på att man kan använda bomull eller dun också, men jag tycker att de kan platta till sig för mycket efter ett tag, eller bli knöliga. Glöm inte att sy igen sista biten också!

Sen är det bara att sy ett överdrag, ungefär på samma sätt. Jag har valt jerseytyg för att det är väldigt skönt och flexibelt. När man tar ett flexibelt tyg får man också tänka till med knäppningen. Jag har satt på knappar, men hade jag haft ett hårdare tyg är ju dragkedja enklare. Jag satte knäppningen längst upp så det är bara att trä på! Tänk också på att jersey krymper lite i tvätten, så tvätta gärna tyget innan. Jag sydde mitt överdrag lite för stort, för att det ska röra sig fritt och inte töjas i sömmarna.

Tror ni jag sov som en drottning efter det här eller?

Jag kan avslöja att jag gjorde det!

 

Kategoriserat under: Bebis&Barn · Taggat med: · · · · · · · · ·

Leave a Reply