← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Vi har fått en frååååågaaa! · 2016/04/10

Hej hörni! Jag är så himla lycklig (överdrift men ändå) att vi har fått in en manlig fråga. Det är SÅ sällan ni grabbar frågar nånting och jag känner att man måste banka in information vare sig ni vill eller inte, för NI BRYR ER! Men av någon anledning så pratar inte ni lika mycket och öppet om det. Det är därför jag har söndagarna avvarade för er. Men är du kille och läser detta, snälla snälla kommentera. Jag har ingen aning om vilka som läser, kille eller tjej, så glöm inte att lämna ett avtryck emellanåt så jag vet att jag är på rätt spår. 

Här kommer frågan som är kopplat till det här inlägget.

Logo: Hej! Snubblade in på din blogg när jag sökte på Jax teller frisyr… Jag har börjat spara ut för att försöka få till frisyren han har. Men några saker funderar jag över, hur fasen förklarar man för en frisör? Eller är det en ”enkel” frisyr som alla frisörer kan klippa??? Sen undrar jag lite om du har något konkret tips på lämpliga hårprodukter för denna frisyr! Kör just nu Loreal studioline7 remix fibre paste som jag tycker funkar rätt ok. Jag har ett hår som tenderar att locka sig en aning i nacken och bakom öronen. Ska jag bara låta det göra det eller försöka styla bort det? Oj, nu vart de långt! Men tack för en bra och annorlunda blogg!

Svar:
Hej LOCO!

Tusen tack för din fråga, så roligt!

Jag tycker att det ska räcka med att visa en bild för frisören, men det är kanske inte alla som vet ändå. Jag brukar tänka att det ska gå en lätt diagonal linje som börjar i nacken och korsar örat och slutar i luggen. Luggen ska alltså vara lite längre än övriga håret. Men det är så JAG tänker och inte säkert att det är en bra beskrivning för din frisör. Men topparna ska definitivt vara urflikade från fem centimeter och neråt. Inte för långt upp, in i frisyren så att säga, för då kommer det växa ut en puff om några månader. Tjockt i botten och lätta längder. 

Styla gör du absolut bäst från grunden med en produkt från Mr.A (I.C.O.N.) som heter gelatin. Den är till för riktigt bråkiga och bångstyriga hår som kräver en fast hand. Jobba in den i blött hår och forma det som du vill. Lättast genom att bara borsta håret i den riktning det ska ligga, samtidigt som du fönar. Alternativt så kammar du håret och låter det självtorka men det tar ju längre tid. När håret är torrt (borsta det om du självtorkade) så lägger du i ett mjukt vax utan för mycket fibrer. Det ska inte separera för mycket men det får gärna vara lite skitigt. Därför väljer du ett mjukt vax som känns lite fett. Det är inte meningen att frisyren ska ligga exakt likadant hela dagen utan du ska kunna röra i det och dra handen genom.

tg8unto73vozjxnht8qr

Lockar och naturlig rörelse tycker jag du ska välkomna, det är snyggt, det ger lite karaktär och framförallt så ska man inte göra det jobbigare för sig än det redan är!

Det ligger oftast mycket jobb bakom dessa frisyrer som ser väldigt lätta och avslappnade ut. Men väl värt det i slutändan då det håller mycket längre och man är NÖJD med sin frisyr. Guld värt!

 

Tusen tack för din kommentar och skicka gärna in bild ifall du vill visa din frisyr!

Leave a Reply