← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens Corner: Styling för kort hår · 2015/10/25

Idag bjussar jag på en video i Gentlemens Corner. Jag haffade en kille som hade den mest klassiska klippningar av dom alla, kort på sidorna och lite längre uppepå. MEN denna frisyr stylas så olika av alla. Men grunden till en hållbar frisyr är alltid densamma och det är just det jag visar i videon.

Tänk på:

  • Ha en fönprodukt anpassad för ditt hår. Rootlift är jättebra om du känner att håret brukar falla under dagen. Kräm är bra om du oftast tycker håret blir torrt och buskigt under dagen osv. Prata med din frisör! (Eller mig.)
  • Föna alltid 100% torrt. Det enda som funkar riktigt bra i blött hår är gelé och så vitt jag vet är ni inte många som använder det idag. Vax faller alltid platt i blött hår. Om inte nu, så om en timme.
  • Föna åt alla håll och kanter om du vill ha en “effortless/bedhead” frisyr. Föna i den riktning du vill ha håret om du har backslick, mohawk, lugg som ligger neråt osv. Om det är noga helt enkelt.
  • Har du fått en bra grund så kommer vaxet inte vara jättenoga. Vill du ha glans, matt, hårt, mjukt, flexibelt etc. Kolla här och här för lite vax-guidning.
  • Värm vaxet i handen och arbeta in det i hela håret innan du formar.

Vad tycker ni? Mer videor? (Önska innehåll!)

Pinterest.

Leave a Reply