← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Söndagsrutin med Mr.A · 2016/03/13

Tjenixen!

Jag vet inte hur ni gör än, men är det inte dags att vi skaffar oss en söndagsrutin? Jag tjatar alltid på tjejerna att dom ska tvätta håret mer sällan och jag har säkerligen nämnt det för er, men det är dags att vi reder ut ordentligt hur ni ska göra.

Det är väldigt viktigt att inte tvätta håret för ofta, för er del allra helst för hårbottens skull!

Vatten torkar ut, särskilt varmt vatten. Shampoo, stylingprodukter och andra yttre påfrestningar torkar också ut! MEN, det är faktiskt värst att faktiskt tvätta håret (utöver kemiska behandlingar som färg, blekning, permanent osv).

Många killar duschar dagligen, de allra flesta skulle jag nog vilja påstå. Då tvättar dom håret samtidigt. Det bara händer, det är inte för att någon av dom har särskilt fett eller smutsigt hår, men det går snabbt så det går av bara farten. Killar, förlåt, män är också dom som har störst problem med hårbotten och håravfall. Hänger det inte ihop tror ni? Jag VET inte, men jag ser ändå ett samband.

Så, kan vi skaka hand på (fist bump, dunk i ryggen, whatever you prefer) att ni härmed inte tvättar håret lika ofta. Och när ni gör det, så ser ni till att ni har dom bästa grejerna för just ERT hår. *shake*

Hur ska det gå till när ni tvättar håret då? Alla som använder dubbeldusch eller liknande produkter, räck upp en hand.

Du, du och du- släng den! Släng head&shoulders när du ändå är igång.

Jag har tagit in en ny serie på salongen som kommer ifrån I.C.O.N. och heter Mr.A!

icon_mra_750x350

Shampoot innehåller stärkande ämnen som motverkar håravfall och lämnar en fylligare känsla. Den doftar verkligen MANLIGT och ger en fräsch upplevelse. Du tvättar alltid håret två gånger. Första gången för att ta bort vax och avgaser som kan ha fastnat i håret, andra gången för att rengöra hårstrået.

Därefter tar du valfritt balsam. Det finns inget i Mr.A men det är viktigt att du använder balsam. Det ger en mer flexibel och medgörlig kalufs. Du behöver inte låta balsamet verka utan kan skölja ur det direkt.

Elixir är en bra grej! Det är ett serum som även det innehåller stärkande och aktiva ämnen för att främja hårväxt och hårbottens hälsa. Det innehåller bland annat B5 och B3, viktiga ämnen för ditt hår. Tryck ut i handen och fördela! Här kan du med fördel massera hårbotten i några minuter, om du har tid. Det ökar blodcirkulationen till hårroten, släpper eventuella spänningar (huvudvärk) och hallå, så skönt!

Föna gärna håret, att gå runt med en blöt hårbotten är inte bra! Ha i saltvattenspray, rootlift, mousse, blow out spray… Pick your poison helt enkelt. Föna torrt, med eller utan borste.

Sen har du fyra olika vaxer att välja på, hitta det som passar dig bäst! Jag ska göra en redig genomgång av dessa vaxer när jag själv lärt mig vad som är vad. Fördela, eller ta det imorgon.

KÄNN hur fräsch och jäkla bra du är nu!

 

Ni som läser detta och befinner er i Göteborg har 10% på hela Mr.A sortimentet. Visa inlägget i kassan på Anno Domini.

Leave a Reply