← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens Corner: Robert Downey Jr · 2016/03/20

Dags att ruska liv i kändis-frisyren lite! Jag snubblade över lite bilder på Robert Downey jr.Pinterest och kände att jag måste få samla denna underbara man i ett inlägg.

Jag älskar verkligen hans hår, även om det kan gå lite över styr ibland. Han verkar ha lite av en “wild side” men för det mesta så ser det ändå kontrollerat ut.

355b2c0bd5f5167382125aef7efd675b

Robert använder också lite färg i håret, vilket jag ÄLSKAR. Jag önskar innerligt att fler pojkar vågade/ville göra så här!

Han har en ganska lång, kort frisyr. Det är nästan som att man har väntat 12-14 veckor sen klippningen och låtit solen bleka topparna uppepå.

Du ska be om en mörk färg med solblekt toppar som går åt brunt/ljusbrunt. Botten ska inte vara svart men mörkmörkbrun.

Klippningen ska vara lite busig, han sparar oftast lite längd i nacken för att hela håret ska vara lika ruffsigt. Här är ända minus för mig, jag gillar tajta nackar. Det ska även vara längd på sidorna och bra ihopklippt.

Du stylar enklast med massor av saltvattenspray eller rootlift och föna samtidigt som du rufsar i håret med handen. INGEN borste är tillåten! Avsluta med spray eller låt det vara så. Det gäller att ha ett starkt saltvattenspray! Undvik vax, är du en som måste ha vax så väljer du ett torrt sådant.

En väldigt bra och underhållsfri frisyr, om man inte är för ljus i sig själv. Det är viktigt att inte få en ljus utväxt som syns, så se ändå till att ha ett frisörbesök bokat ungefär var 7e vecka, och klipp varannan gång. Tack vare att man inte har vax i så kan man hela tiden röra i håret utan att bli fet om händerna.

Någon mer här som gillar Robert? (jag vet att min lillasyster kommer gilla….)

Leave a Reply