← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens Corner: Peppermint treatment · 2015/11/22

Jag vill tipsa alla grabbar där ute om Label.M‘s Peppermint Treatment. Det är en inpackning som är till för hårbotten. Ja, för ni är ju faktiskt rätt svåra att sälja in en “vanlig” inpackning till, det händer i princip inte om du inte har längre hår än 1 decimeter. Förutom mina trogna kunder, dom vet sin inpackning.

lcpm0300

Men, varför ska du använda den här då?

De flesta killar har inte så mycket spex med sitt hår, man har shampoo, förhoppningsvis balsam och sen kör man på en stylingprodukt. Kanske fönar man håret innan man lägger i vax, men thats it. Det är också, enligt min erfarenhet, vanligare att killar har problem, eller får problem, med hårbotten. Det är ju inte särskilt okänt att vikarna träder fram snabbare och kala fläcken i bakhuvudet ser man inte ofta på tjejer. För att inte tala om mjäll, kliande hårbotten, torra fläckar etc. Det finns, men ni talar inte om det. Det är inget att skämmas för eller något som ska viskas om, han som sitter bredvid dig har förmodligen samma. Det är SÅ vanligt. Jag, som frisör, ser det. Och jag vet inte hur alla mina kollegor där ute gör, men jag tar upp det. Jag förutsätter att ingen vill ha en kliande hårbotten eller mjäll. Vill du ha det, så stoppa mig, men jag tänker tala om för dig hur du ska ordna detta! 

Om du är kund i min stol alltså. Men idag ska vi alla lära oss hur man tar ett steg närmre en friskare hårbotten. Det heter som ni redan läst, Peppermint treatment. Det är en uppfriskande inpackning med just pepparmint som ökar på cirkulationen i hårbotten, ser till att allt blod forslas runt som det ska, hårsäckarna får syre och alla mår bättre.

Du lägger den i hårbotten efter du shamponerat, kanske en gång i månaden. Mer om du verkligen har besvär. Sen sköljer du med svalt vatten och avslutar med ditt balsam. Det kommer kännas kylande och fräscht, ungefär som munskölj gör, minus den svidande känsla (beroende på vad man kör för munskölj!). Har man beläggningar i hårbotten, kanske i form av mjäll, så kommer dessa lossna mer än efter en “vanlig” dusch, vilket i sin tur kommer göra att inte lika mycket trillar på tröjan senare. Har du kända beläggningar i hårbotten så skölj extra länge och massera gärna under tiden inpackningen verkar, för att lossa det från skalpen.

Sugen?

Bor du i Göteborg, så har jag den på hyllan, annars letar du upp din närmsta Label.M frisör nu!

 

 

Leave a Reply