← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens Corner: Matt Paste · 2016/02/14

Hej boys (n girls)!

Vi har haft namnkalas i helgen för Molly så det har inte blivit mycket bloggande för min del, men idag vill jag ändå hinna visa er ett av mina absoluta favoriter bland vaxerna…

Matt Paste från Label.MSkärmavbild 2016-02-14 kl. 08.39.53

Det är en matt vax med fast hållbarhet. Den ger ingen glans överhuvudtaget och håller frisyren på plats hela dagen. Den blir ändå inte stel, eftersom det är en pasta, men du kan lätt göra flikiga frisyrer genom att nypa ihop toppar eller partier du vill ska vara separerade.

Det stora knepet till att få en bra hållbarhet med vax är att lägga i vaxet i HELA håret först. Sen börjar du forma. Om du börjar forma direkt så kommer du bara få vax på ytan, vilket kommer bli för tungt för håret under. Då blir det som att det övre håret bildar ett block som sedan tillsammans tynger ner det under.

Så, fördela vaxet i handen genom att värma upp det mellan handflatorna, dra händerna genom hela håret, in i hårbotten, ut på längderna, baktill, på sidorna och framtill. Sen börjar du forma det upp, åt sidan, framåt, bakåt eller hur du nu vill ha det.

Matta vaxer är bra för dig med lite tunnare hår, eftersom glansiga vaxer ofta separerar håret och får det att se ännu mindre ut.

Ta lite av Matt Paste för en mjukare look, ta mycket för att få det stabilt och se mer stylat ut.

Bilder från Pinterest.

 

Leave a Reply