← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Lockar · 2015/03/15

Vi har ju tidigare pratat om lite frisyrer och trender och då nämnde jag också att lockar kommer vara något att satsa på i år. Men hur gör man då?

Det är i princip samma produkter som gäller för de olika lockiga frisyrerna. Frågan är bara vilken känsla du vill ha? Vill du inte ha någon produktkänsla alls? Vill du att den ska sitta stenhårt? Vill du kunna dra fingrarna genom håret men ändå ha frisyren på plats? Glans/matt?

Här har du lite inspirationsbilder att fundera över..

Oavsett vad du ska göra så är det viktigt att du har återfuktat håret ordentligt innan. Ett lockigt hår som dessutom är torrt är det ingen som kan råda bot på. Jag tycker att den här serien från KMS är toppen. Satsa på framförallt shampoo och balsam. Men du hittar ett ganska komplett sortiment i just Curl Up, så vi går igenom dom.

Skärmavbild 2015-03-15 kl. 16.37.20

  • Bounce back spray är en pumpspray som ger ganska bra stadga och hållbarhet. Tar du en lite större mängd kan du nästan få den lite klibbiga känslan, snarlikt ett saltvattenspray fast bättre för lockar.
  • Control creme är en kräm som tämjer det allra burrigaste av barr. Lämnar inte mycket känsla kvar när håret väl absorberat den, om man inte överdriver såklart. Då blir den en anings tyngre. Rekommenderas inte till tunna hår.
  • Leave-in conditioner är till för dig som inte vill ha någon känsla alls och som har ganska lättskötta lockar. Det tillför den där extra fukten som ditt hår behöver för att vara som finast. Har du superfrizz så kan detta vara bra att starta med och sen fortsätta med en annan produkt.
  • Perfecting lotion är lite flexiblare än dom andra. Binder ihop lockarna bra, gärna med värme. Men kan också återaktiveras under dagen om man kramar till frisyren lite.
  • Wave foam är en mousse, och gillar man mousse (alltså det krispiga som lätt bli) så gillar man den här. Bra stadga! Men jag rekommenderar inte mousse till de grövsta håren, då ska du hålla dig till krämform.

Förutom dessa produkter så kan det vara bra att avsluta med en form av vax. Beroende på om du har kort eller långt hår ska du välja hårt respektive mjukt. Mjuka vaxer är ofta lite glansigare (vilket behövs på ett längre, torrare hår) och jag tror att dom med lite fiber i sig kan vara bra att kika på först. Mjukt vax är bra om du dessutom ska sätta upp ditt hår. Det skapar en naturlig rörelse i håret som ändå håller det på plats. Hårda vaxer är bra om du inte ska pilla i håret och vill att det ska se likadant ut hela dagen. Jag ska gå igenom mjuka vaxer, om det finns intresse för det! 

I många år har killarna gjort allt för att bli av med lockar. Klippt kortare, dragit i det så det ska bli rakt och jag vet inte allt som jag hört under åren. Nu är det äntligen dags att bli vän med och framhäva dom! 

Kommentera gärna med egna tips om du har lockar!

Leave a Reply