← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Hemliga vapen för klockrena frisyrer · 2015/06/21

Det är en uppsjö av borstar och kammar där ute men jag tror inte en enda av er har tänkt att dom är till även för er. Ska vi prata om det?

Beroende på vad för frisyr du är ute efter behöver du olika verktyg. Många killar går ur duschen, ruffsar håret i handduken och lägger i vax (oftast när håret är blött… big nono). Sen tycker dom att frisyren blir platt när dom går utanför dörren. Let me tell you why. Ditt hår behöver hjälp! Precis som du inte bara kan låta din skjorta torka som den ligger när tvättmaskinen är klar, så kan du inte heller låta håret sköta sig självt. Vill du se ut på ett visst sätt så krävs också ett visst engagemang. Jag förutsätter att du läst guiderna till vax och annan styling föregående söndagar, så nu ska vi reda ut de hemliga vapnen som killar sällan berättar för varandra att dom har.

 

För dig som vill ha en luftig frisyr med volym, leta upp närmaste denman-borste. Den är väldigt lätt att använda men tack vare sin uppbyggnad av täta piggar och en gummibotten så bygger den lätt in luft såväl som lyft i frisyren. Föna! De gånger du inte riktigt bryr dig är den grym att bara borsta igenom håret med. Kräver en viss längd dock så att du får effekt av borsten. Jag skulle vilja säga minst 4-5 cm.
Exempel:

För dig som är ute efter volym men ändå kontroll, leta upp en keramisk rundborste som passar din längd. Ungefär ett varv med håret runt borsten brukar bli lagom. Den ger en lite rundare känsla (du kan rikta topparna mer inåt än att de ska vara raka) på håret så det är ett grymt verktyg när man ska forma och skapa en dynamik i frisyren. Det ser planerat oplanerat ut. Det blir mer separation och du kan lättare styra vart du vill att håret ska gå.
Exempel:

Om du vill ha ett flikigare intryck och mer separation så är en bredtandad kam hur bra som helst. Du kammar bara håret i den riktning du vill att det ska ligga, de breda mellanrummet mellan tänderna på kammen kommer göra att det delar sig bättre när du sen ska lägga i vax, vilket ger dig en taggigare look. Funkar på alla längder. Superbra till lockigt hår för att det inte ska bli för yvigt när det torkar (som änglahår) utan mer separerade lockar. Den har välvda kanter för att produkter i håret ska fördelas bättre dessutom, vilket jag älskar!
Exempel:

När det kommer till släta frisyrer, såsom backslick, så krävs mer kontroll. Då är en vanlig kam/pinnkam väldigt bra att ha till hands. Kamma håret i den riktning du vill ha den, vill man ha lite mer volym (för det blir ganska platt) så kan man ta hjälp av pinnen och lyfta lite lätt underifrån. Pinnen funkar också bra för de som har lockigt hår genom att “kamma” med pinnen bara. Då förlorar du ingen volym och får lite stökigare lockar som ändå är separerade.
Exempel:

Och bara för att det är söndag bjuder jag på lite fler frisyrer som du lättare får till med ovan nämnda verktyg (samma ordning)!

Vad använder du idag? 

Killarna kommer från pinterest och den här.

Leave a Reply