← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Charlie Dunham som “Jax” · 2015/12/06

Än så länge vet jag inte om det här är något ni gillar (kändisfrisyrer), men jag fick en request på Jax Teller, a.k.a Charlie Dunham!

Detta är en måttligt populär frisyr just nu, vissa hatar den, andra gillar den. Jag tycker att den är fin till rätt stil. Jag är inget fan av den här plus kostym. Det blir för brattigt. Slickepott. Då får man styla den helt utan vax/gelé och bara använda rootlift/saltvatten spray så frisyren ser torr ut. Då är den bättre! Se nedan.

Jag gillar frisyren som den ses i serien Sons of Anarchy, tuff.

Det är en frisyr som kan vara enkel, eller svår, beroende på toleransnivå. Vill man att frisyren alltid ska ligga precis så, då är den här rätt jobbig.

a1b1337ba79da5dac249827a7ca81df0Du ber om en klippning som ska vara manlig men lång. Ytterkanterna ska gärna gå i en lätt diagonal linje där frampartiet nåt ungefär öronhöjd, men man kan göra den frisyren i flera längder. Topparna ska vara effilerade och flikiga för att inte få en tjock känsla. Jag tycker det är en utmärkt frisyr att börja kortare och låta växa ut 4-5 centimeter. Den kommer vara snygg hela vägen!

Du stylar den enklast om du använt balsam, det tar bort motståndet i håret och kommer hålla det lent och slätt. För att inte tala om samarbetsvilligt. Leave-in krämer är ett måste. Om du fönar håret så föna med en kam, kamma håret hela tiden som du riktar fönen bakåt och blåser medhårs. Lyft inte på håret för mycket. Ett hett tips är att torka håret 60% torrt först genoms att rufsa i det och sen fortsätta med kam/fön.

Självtorkar du så använder du någon typ av gelé, detta är främst fördelaktigt för er som har tjockt hår. Kamma frisyren slät och låt torka själv. När det torkat borstar du igenom det och ser till att allt det vita som kan uppstå av torkat gelé, borstas bort. Sen avslutar du frisyren på samma sätt oavsett vilket hår du har;

Mjukt vax! Läs här för lite mer guidning. Välj ett med glans och var inte rädd för att ta mycket. Det här ÄR en frisyr som man ska kunna dra fingrarna genom då och då.

Extra bonus för skägget!

Vad tycker ni? Är det en frisyr ni älskar eller hatar? Vill ha eller aldrig över min döda kropp?

Pinterest-mappen “kändisfrisyren” kommer jag fylla med alla dom bilder ni ser i dessa inslag. Vill ni se mer? Kom med tips om kändis och frisyr.

2 Responses to “Gentlemens corner: Charlie Dunham som “Jax””

 1. Loco

  Hej! Snubblade in på din blogg när jag sökte på Jax teller frisyr… Jag har börjat spara ut för att försöka få till frisyren han har. Men några saker funderar jag över, hur fasen förklarar man för en frisör? Eller är det en “enkel” frisyr som alla frisörer kan klippa??? Sen undrar jag lite om du har något konkret tips på lämpliga hårprodukter för denna frisyr! Kör just nu Loreal studioline7 remix fibre paste som jag tycker funkar rätt ok. Jag har ett hår som tenderar att locka sig en aning i nacken och bakom öronen. Ska jag bara låta det göra det eller försöka styla bort det? Oj, nu vart de långt! Men tack för en bra och annorlunda blogg!

  Svara
  • Alice

   Hej! Åh så roligt med en kill-fråga! Jag kan sätta mig ner och svara i ett inlägg, så håll utkik :)

   Svara

Leave a Reply