← Tillbaka till allt om hår

GDANSK | och en makeover · 2017/11/20

PHej mina vänner! Hur har ni det i kylan? Det är väldigt skralt på kommentarsfältet så jag undrar om det verkligen är någon som läser… är skriftligt format på väg att dö ut?

Jag har varit på minisemester i Gdansk med några av de finaste tjejer jag har omkring mig. Vi har vandrat i gamla stan, druckit rödvin, pratat och skrattat samt spaat. Jag fick en fantastisk ansiktsbehandling och bara perfekta måltider. Så oväntat hög klass på den stan. Rekommenderas starkt! Vi bodde på Almond hotell som får fem av fem för mig. Särskilt deras restaurang!

Nog om det. Ni ska få se vad jag gjorde förra veckan.

F3D770C9-91FA-4EEC-91BD-F2E6F2FC843C

Här har jag en kund som kom för första gången till mig. Först ville hon inte komma på konsultation ”för det har jag aldrig behövt tidigare” men jag är benhård där. Särskilt om det gäller uppljusning. Jag tar inte emot om det inte sker på mina villkor. Det kan låta hårt men så jobbar jag.

Hon hade en inspirationsbild från min instagram vilket ger många pluspoäng! Hennes hår är hemmafärgat en gång i månaden senaste året och då har hela håret fått färg inte bara utväxten. Som ni ser är det svart. Men vad ni inte ser är att det är ljusare desto närmre benan man kommer, där det bara fått färg en eller två gånger så att säga.

Jag älskar en utmaning men den här var svår.

malibu C CPR valde jag först för att få bort alla onödiga pigment. Det valde jag för att kvalitén var inte mycket att spela med. Jag var tvungen att göra så mycket som möjligt innan jag blekte.

910735BA-835F-44BB-8AD6-44FE4DAFDBEB

Andra bilden är efter cpr. Visst är det stor skillnad? Sen gjorde jag avfärgning på det mörka bandet som är kvar ungefär en decimeter ut upptill. Jag behövde få en jämn grund. Då blev håret såklart varmare som alltid med blekning, men jag blev så förvånad att det blev så jämnt som det blev. Skicklighet skyller jag det på.

Sen lade jag bottenfärg och tuperade ut slingor i längderna. Övriga håret fick bottenfärgen på sig också för att neutralisera det röda.

Sen meddelar hon att hon måste till jobbet. Alltså när färgen sitter i. Och såhär är det mina vänner. Om du har en stor förvandling framför dig, så bör du se till att inte ha något bokat efter. I detta fallet fick jag skölja tidigare vilket gjorde mig hemskt frustrerad. Jag kände att vi kunde nå hennes önskemål om jag bara fick jobba klart men givetvis kan man ju inte offra sitt jobb för det! Jag fick helt enkelt skölja slingorna trots att dom inte var färdiga och sen lägga en nyansering ytterst snabbt för att färgen skulle vara gångbar ett par veckor. Min förhoppning är att få nyansera det ordentligt sen igen. Men bleka kommer tyvär inte gå en gång till. Därför var det viktigt att göra klart.

Slutresultatet som ni ser längst ner till höger blev fortfarande över all förväntan faktiskt. Från sotat, hemmafärgat svart till så fina skiftningar… det trodde jag inte om mig själv!

Nu kanske det låter som att jag blev sur, jag ska erkänna att jag blev irriterad, men det är inget jag tar ut på kunden ändå. Jag talade helt enkelt om vad som händer och varför när jag får tidspress och hon förstod det.

Men visst blev det snyggt!

9 Responses to “GDANSK | och en makeover”

 1. Elsa

  Jag läser! *vinkar*
  Det är däremot ofta bökigt att kommentera (läser ju ofta via telefonen) och nog mer folks benägenhet att kommentera snarare än skriften i sig som dör ut lite. Kan du inte skaffa en sån där “gilla-knapp”? Då får du ju nån form av feedback i alla fall.

  Svara
  • Alice

   Tack Elsa! Underbart att du orkar kommentera 😀 Har också tänkt på det här med gilla-knapp och har fört det vidare till min hemsidetjej 😀 Tack för feedback! <3 Och tack för att du läser :*

   Svara
 2. Madeleine

  Jag föredrar att läsa ? Men är dålig på att kommentera tyvärr..

  Svara
 3. Tin

  Jag läser!!! Älskar din blogg! ???
  (Men ibland känns det som att bara jag kommenterar och det blir lite pinsamt ?)
  Gilla-knapp är ju ett jättebra förslag!
  Kram

  Svara
 4. Jennie

  Känner EXAKT som Tin! ? tänker ofta på en kommentar men vill inte framstå som nån stalker. ?

  Svara
 5. Fatima

  Följer oxå din blogg :)

  Svara

Leave a Reply