← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Wow-hår utan att färga? · 2016/09/30

Elsa:

Hej Alice!
Jag har ledsnat på att färga håret. Det blir aldrig riktigt som jag vill ändå och jag har aldrig tid att underhålla färgen. Jag har en rätt fin egen färg, typ mellanmörk cendre.
Men hur gör man då så att man får ett glasigt härligt hår? De flesta ofärgade hår faller ju liksom lite platt. Har inte så mycket dimension och ser gärna lite ovårdade ut.
Just nu har jag färgpigment kvar (från april) som hjälper mig men det kommer ju växa ut/tvättas, blekas ur. 

Jag vill ha ett wow-hår, fast helt utan att färga. 

Tilläggas att jag har lockigt, frissigt, burrigt halvlångt hår – varvat korkskruvar med vågor ?? hjälp! ? Du är så grym!!

Svar:

Tack för dina fina ord, det värmer ett frisörhjärta!

Jag kände spontant att Curl Cream är något för dig. Från ICON. Läs detta inlägget med “Nerma testar” så ser du hur bra den tämjer frissigt, burrigt, ostyrigt hår. Jag tror det är första steget mot wow-håret! Välformade lockar är något som alla vill ha, så vill du ha trånande blickar på stan ska du börja där, helt klart.

Sen är det ju vård som gäller. Strunta i proteiner, för färgar du inte håret behöver du inte det ändå. Fukt är nyckelordet, men då och då bör du även göra en peeling på håret för att se till att det inte sätter sig några beläggningar. Dessa får man ofta bort om man färgar/bleker så när man då inte gör det är det viktigt att sköta den processen själv.

Utöver det så är det ju faktiskt styling (med ghd plattång) som ger mycket glans och som faktiskt kan plocka fram skiftningar i håret. Genom att locka några partier i ditt redan lockiga hår kan du få fram en helt annan dimension. Man har ju inte ett hår som är exakt samma färg överallt, och dessa skiftningar får man fram genom att locka håret med en plattång.

324_image_5_hero_920x440-kopia

Var noga med att hålla håret friskt! Klippa topparna med jämna mellanrum och då bara det yttersta. En gång i halvåret ber du om en rejäl genomklippning, alltså flika ur toppar (5-10cm in max) och klippa 3-4 centimeter på längden istället för 0,5. Detta kommer hjälpa dig massor!

Har mycket mer jag skulle kunna säga men vi får hejda oss lite… Du vet att jag kan hålla på hela natten…

Hoppas detta gav dig lite svar! Återigen, stort tack!

 

2 Responses to “Fredagsfrågan: Wow-hår utan att färga?”

 1. Elsa

  ??? visste att du skulle komma med goda ideer, I trust in you. Tack!

  Svara
  • Alice

   Haha, man måste ju faktiskt prestera för sina fina läsare :* Du måste hålla mig uppdaterad!

   Svara

Leave a Reply