← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Torr hårbotten som kliar? · 2015/09/11

Emelie:
Har du nått tips på bra shampoo som inte kostar skjortan för min hårbotten? Den är torr torrare torrast, får sår också och den kliar… blir tokig snart!!

Svar:
Nåt som inte kostar skjortan vet jag inte, det ligger runt 200-250 kronor kanske. Dock har dom slutat tillverka det så jag måste leta lite själv också. Lyckas du hitta Goldwell Inner effect anti-dandruff så kööööp, den är grym! Både shampoo och lotionen. Annars är kokosolja (då rekommenderar jag bara den här!) bra för hårbotten, det läker och återfuktar.

 

Jag måste ju utforska marknaden igen och hitta en serie som är lika grym som Inner effect, men det finns ett hav av produkter och det tar tid innan man verkligen ser resultatet. Jag kommer säga till så fort jag hittar nåt värt att nämna!

Men, det bästa är att skrota alla “billiga” produkter för dom innehåller rätt vassa kemikalier som förmodligen orsakar dom problemen du har (bland annat). Något man också kan tänka på är hur man lever- stressar du? Äter du bra? Får du friskt luft dagligen? Det spelar såååå stor roll.

Det är viktigt att få i sig omega 3 för att kroppen ska kunna återfukta sig själv också. Du kan äta en matsked av cocosa extra virgin om dagen, där får du också i dig bra, nyttiga fetter som även innehåller antioxidanter.

Varför du ska välja kallpressad kokosolja och inte den deodoriserade är för att när den hettas upp så försvinner alla nyttiga ämnen och vitaminer. Det är därför man har en som man steker i och en som man badar i! Den som inte luktar kokos och som redan är upphettad är billigare, just därför- den saknar nyttigheterna men tål upphettning bra mycket bättre än de flesta andra oljor (sidospår!).

Smeta isåfall in hårbotten, gärna över natten, och tvätta sen som vanligt. Här finns en guide till hur du tvättar håret rätt. 

Testa detta och håll utkik efter produktrecensionerna!

Leave a Reply