← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Slippa utväxt? · 2015/12/11

Anna:
Hej hej, jag har en fråga ang. färgat hår. 

Alltså, jag bleker det för att ha denna iskalla nästan platinablonda färg och det är jättevackert och jättefräscht i sisådär en månad sen kommer den där utväxten och förstör ALLT. Och nu, till slut efter ett par år har både jag och mitt hår tröttnat på detta och funderar nu på att låta min utväxt bli längre, och istället satsa på en slags ombre till det där iskalla nästan vita? Min utväxt är sådär råttgrå och tråkig men har sett lite bilder på bla. pinterest där de fått till det riktigt snyggt! (min utväxt är väldigt nära den färgen på bilden) https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/6c/41/cc/6c41cc03caecee6e9147987e2f29488f.jpg (Kan tillägga att mitt hår är axellångt, typ en längre bob men inte riktigt en lob.) 6c41cc03caecee6e9147987e2f29488f

Kan jag gå till frisören och säga be om en färgning “där uppe” just för att uppnå denna typ av frisyr snabbare eller är det bara att stå ut och vänta på att det ska växa ut? 

Tack på förhand!

Svar:
Hej! Hade du hamnat i min stol och berättat en liknande historia så hade jag nog gett dig ett par alternativ.

 1. Ja det går jättebra att färga in det så med en gång, däremot så tror jag att färgen som hamnar på det redan blekta håret kommer släppa något första gången, men då kommer du tillbaka när det ändå är dags att klippa topparna och så gör vi det igen. DOCK så är det väldigt svårt att få till det lika naturligt och så askigt som på bilden, med konstgjorda pigment. Det kan slå åt grått/grönt och det kan slå åt guld. Väldigt svårt att få till den där klassiska råttfärgen. Men det går! Kräver mer jobb och underhåll, men du slipper ha den där skarpa kanten under tiden det växer ut.
 2. Man börjar sakta men säkert sudda ut utväxten. Ett betydligt längre projekt, men även här slipper du den markanta utväxten. Dock så kommer det fortfarande bli utväxt första tiden, det man gör är att man först gör mycket slingor, så att det nästan är helblekt. Nästa gång gör man lite mindre, och sen ännu mindre etc. Då kan du förmodligen behålla den kalla nyansen lättare utan att det slår åt något håll. Här kanske du når ditt mål om ett år.

 

Även topparna på bilden är blandade med en annan färg än bara blekning. Så du måste på något sätt antingen klippa bort de helstekta längderna eller färga in dom. Det ena tar längre tid och det andra måste underhållas. SÅ hur du än göra så är det ju ett projekt. Men när du väl är klar så kommer det gå mycket längre mellan besöken.

Många kommer in med liknande bilder som den du länkade, och det är så otroligt svårt att möta kundens förväntningar i det fallet. Man måste väga in belysning, styling, retuschering mm. När vi säger att det inte är säkert att det går, så är det förmodligen så. Vi säger det inte för att vara elaka. Är du misstänksam och tror att din frisör är lat eller okunnig, gå och be om flera frisörers åsikt eller idéer. Litar du på din frisör, be om ett alternativ så länge. Inget är omöjligt, men ibland går det inte just nu bara.

Hoppas att du blev klokare!

Någon mer som inte orkar med utväxten längre? Hur löste ni det? 

2 Responses to “Fredagsfrågan: Slippa utväxt?”

 1. Ess

  Jag färgar det jättemörkbrunt och varmt, har mellanbrunt kallt egentligen. Har löst det genom att välja intensivtoning istället för färg, då syns inte utväxten. Det tråkiga är att mitt hår blir kallt igen jättefort, alltså den mörkbruna nyansen sitter kvar, dvs mitt hår fortsätter vara mörkt. Men det varma, glansiga i färgen försvinner trots underhåll. Mitt hår drar verkligen åt kallt (och liksom matt) och varma pigment vill liksom inte vara kvar. Har även flera silverstrån (30 år) som inte tar färg från toningen alls. Så jag funderar på att börja färga med vanlig färg nästa gång.
  Tack för dina bra inlägg!

  Svara
  • Alice

   Men det låter ju som ett i-landsproblem. :) Så många hade dödat för att få bevara den kalla färgen istället för tvärtom 😉 Tänk vad olika vi är! Prova att schamponera håret en gång och lägga i toningen i blött hår och se om du får nåt annat resultat. Då är håret öppet och mer mottagligt! Men det där med hemmafärg är lurigt..
   kram!

   Svara

Leave a Reply