← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Mitt hår torkar aldrig? · 2016/09/09

Wilma:
Hej, När jag har duschat så torkar aldrig mitt hår helt, oavsett om jag självtorkar det eller fönar det. Detta uppstod för kanske ett halvår sedan och vet inte vad som ha hänt. Extremt störande eftersom mitt hår då känns fett direkt. Vet inte vad jag ska göra och hur jag ska gå till väga för att det ska bli som vanligt väldigt tacksam för svar!!

Svar:
Hej Wilma! Detta är en mycket knepig fråga att svara på utan att se/känna på ditt hår, men jag ska försöka.

Jag har varit med om denna “känsla” tidigare, och det är egentligen uteslutningsmetoden som gäller. Kanske passar dina produkter in för ditt hår? Kanske schamponerar du för lite? Kanske har ni metaller i vattnet som skapar beläggningar på ditt hår? Kan finnas så många anledningar. 

Jag gissar att du är i tonåren, då är det väldigt vanligt att håret aldrig känns riktigt rent, det är hormonellt. Detta kan komma även senare i livet men just tonåren är hormonerna all over the place. Någon som känner igen sig?

Jag ska hjälpa dig med uteslutningsmetoden.

 • Det finns tester på apoteket som hjälper dig ta reda på hur ditt vatten är hemma. Be dina föräldrar hjälpa dig. Är du blond och håret gärna går åt gult eller grönt? Detta skulle vara min bästa gissning isåfall. Om det är något fuffens med vattnet så får man ta ställning till det. Hör av dig isåfall så kan jag hjälpa dig med produktval.
 • Byt produkter. Leta upp djuprengörande shampoo och återfuktande balsam. Strunta i inpackningar och oljor ett tag. Blir det bättre?
 • Shamponera håret tre gånger på raken, skölj länge efter varje gång. Avsluta med balsam och skölj riktigt länge även där. Blir det bättre?
 • Kolla alla stylingprodukter, finns det silikoner i? Vad heter dom (kommentera nedan)? Uteslut dom ett tag. Blir det bättre?
 • Be någon annan föna ditt hår hela torrt, dela upp håret och ta del för del tills det är 100% torrt. Blir det bättre?
 • Använd en volymprodukt innan du fönar, exempelvis den här. Blir det bättre?

Börja så, se vad som händer. Undvik alla typer av proteiner och “repair” produkter. Håll dig till återfuktande produkter. Oavsett om du har lockigt hår eller ej, testa produkter för lockigt hår. Dom är OFTAST bara fuktgivande.

Berätta gärna för mig hur det går! Testa inte alla punkter i listan på en gång, utan en efter en tills du hittar en metod som fungerar för dig. Hittar du ingen så ska jag klura vidare! Du får använda torrshampoo givetvis, det viktigaste är att du inte faller för frestelsen att tvätta håret varje dag. Försök att stå ut, ös i torrshampoo och fläta håret tajt för att det inte ska se ovårdat ut.

Hoppas att du hittar en lösning!

Ni som varit med om liknande, dela med er av era erfarenheter, hjälp Wilma och många andra som har samma problem. 

Kram

braidspgs

Bilder från Pinterest.

2 Responses to “Fredagsfrågan: Mitt hår torkar aldrig?”

 1. Madeleine

  Ungefär så blev mitt hår för länge sedan när jag testade balsam-metoden och det berodde troligen främst på för mycket proteiner i produkterna..

  Svara

Leave a Reply