← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Lockigt hår, hur gör man? · 2016/04/08

frågor

Tin:
Hej Alice!
Vilken fantastisk blogg du har och vilken fin människa du verkar vara! Har hittat hit för ett tag sen.
Dina inlägg är dagens höjdpunkt och ger så mycket inspiration, tyvärr är jag dålig på att kommentera. Inte alla frisörer delar med sig av tips och tricks som du.
Jag hade gärna sett en tutorial på en vattenfallsfläta, de är sååå fina.
Skulle bli jätteglad om du skrev om hur man stylar vågigt/självlockigt hår när man vill framhäva sina egna lockar och inte använda locktång. Mitt hår går till skulderbladen. Jag är förvirrad i produktdjungeln,vill inte använda för många produkter men vilka ska man använda?! Gel, mousse, lockkräm, olja? Alla på en gång eller några? Ska dom i blött hår eller fuktigt eller torrt? Jag är förvirrad som du förstår ? Icon produkter som du skrivit om, passar dom till lockigt hår?
Ha det bra och var rädd om dig i den stressiga vardagen!
Kram

Svar: 
Hej Tin och tusen tack för alla dina fina kommentarer. Det är verkligen en höjdpunkt att läsa dom!

Jag ska försöka svara så gott jag kan på dina frågor, och självklart göra en tutorial på flätan. Håll utkik!

I.c.o.n. är ett helt fantastiskt märke som har så otroligt många bra produkter. Jag har haft utbildning idag för att gå lite djupare på hur/vad/varför/till vem och därför har svaret dröjt. Jag tror att deras serie INDIA hade passat till ditt hår, men även FREE och DRENCH som är en fuktgivande serie. Där finns även en treatment som heter INNER HOME som matar håret med fukt, fukt, fukt. Precis vad ett lockigt hår behöver!

Dessa tror jag är ett alternativ för dig om du inte vill använda hela serien från INDIA.

Min kollega som har självlockigt och lätt frissigt hår ÄLSKAR curl cream från INDIA i alla hår som behöver just fukt. Man kan ha den som leave-in likaväl som fön-produdukt. Så den produkten tror jag absolut kommer bli din go-to styling. Binder lockarna fint, återfuktar och mjukar upp håret, samtidigt som den inte tynger ner. Innehåller små luftbubblor som är en bidragande orsak till att den inte blir tung, men jobbar man bort dessa luftbubblor så blir den mer kompakt och funkar lite som en fibervax i håret med mer stadga. Super bra!Skärmavbild 2016-04-08 kl. 10.50.15

Varför du ska välja INDIA är för att du hittar moringa-olja i hela serien. Det är en olja som används av de indiska kvinnorna hela tiden. Och se på deras hår! Världens vackraste hår. Det enda som talar mot INDIA för just ditt hår KAN vara att det innehåller proteiner och det är inte ALLTID det bästa till torrt, lockigt hår. MEN jag har bara fått fantastiska resultat av denna serie, så väl värt att prova!

Om du vill ha en produkt med mindre stadga finns även MESH (se ovan bild) som är en hybrid-produkt. Det betyder att den kan användas till mer än en sak (älskar sånt!). Däremot kanske det då kan vara svårt att älska den från början. Så var det för mig i alla fall. Men lär man sig bara hur man ska arbeta med den så tror jag absolut du kommer älska den också. Den innehåller MER fukt än Curl cream men också lite mindre stadga. 

Min personliga åsikt är kräm framför mousse till lockigt hår, om man vill ha mjukt hår. Men vill du ha lite krispighet (och därmed också mycket mera stadga) så kan mousse och gelé vara mer rätt. Allt är ju personlig smak och tycke!

Jag tycker att BRA shampoo, inpackning, balsam, leave-in balsam och en fuktgivande kräm med lätt stadga är absolut måste-ha-produkter för ett lockigt, torrt hår. Allt utöver det är ren bonus. Varför du ska ha både balsam och leave-in balsam är för att du måste mata håret med FUKT hela tiden. Annars kommer det burra upp sig.

Du ska OFTAST lägga i produkterna i blött hår, förutsatt att du älskar dina lockar. Sen lägger du lite extra kräm i torrt hår på morgonen när du sovit och allra helst olja i håret innan du ska lägga dig. Du ska aldrig sova med blött hår. Lägg oljan i god tid, gärna rikligt, så hinner det mesta sugas upp innan du lägger dig på kudden.

Jag skulle rekommendera dig att hitta en frisör som brinner för lockigt hår! Det är så speciellt, både klippteknik och styling. Det krävs en viss förståelse, så gärna en frisör som själv har självlockigt eller permanentat hår då. Jag ska försöka få till en video där jag stylar ett självlockigt hår, så fort jag hittar nån med ett bra exempel!

I.C.O.N. säljs enbart hos frisörer, dom är mycket måna om att inte finnas på nätet utan att man ska kunna få personlig hjälp och rätt vägledning. Är du intresserad av deras produkter så skriv gärna till mig så ska jag försöka ta reda på vem ni har närmast er som säljer ICON. 

Hoppas att detta lång inlägg hjälpte dig en bit på vägen, ställ gärna fler frågor eller följdfrågor. Jag är alltid öppen för diskussion!

Tusen tack för ditt engagemang och fina kommentarer! 

n3bovpvxegujayxwhd6s

Älskar INDIA. En serie som känns lyxig, doftar spa och ger ett mjukt och följsamt hår. 

2 Responses to “Fredagsfrågan: Lockigt hår, hur gör man?”

 1. Tin

  Tuuuusen tack fina Alice! Ett helt inlägg, det är ju som julafton! :-) Du måste vara bästa och mest omtänksamma frisören i Sverige!
  Detta inlägg kommer nog göra många lockiga glada. Jag ska använda upp det schampoo jag har igång sen ska jag ge mig ut i stan och försöka hitta INDIA.
  Så bra tips att ta i olja på kvällen. Sliter det på håret/hårsäckarna att sova med det i en lös ‘bulle’ uppe på huvudet? Om jag har det utsläppt plattas lockarna till och det blir frissigt. Ja det vore jättekul med en video på en lockig styling.
  Tack igen Alice! Du är bäst! ?

  Svara
  • Alice

   Tack! Det är du absolut värd alla gånger :) Helst ingen tofs på natten, eftersom hårsäckarna hamnar i en onaturlig riktning, men jag förstår ditt dilemma! Mår ditt hår och hårbotten bättre av det så kör. Allt är ju individuellt i slutändan. Stor kram!

   Svara

Leave a Reply