← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Kosttillskott för håret? · 2016/11/04

Tin undrar: Vad anser du om hårvitaminpiller? Funkar det?

Svar:  Ja!

Jag har personliga erfarenheter med just vitaminer, då rena vitaminer och ingen multi. Multivitaminer är mycket svårare för kroppen att ta upp och man skulle behöva äta det såpass mycket längre och mer av, innan man får samma resultat som om man skulle äta dom enskilda tabletterna för var och en. Jag åt hela b-komplexet, d-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, adrekomp, omega 3, magnesium och något mer ett tag och jag märkte enorm skillnad på mitt hår! Jag kan inte pinpointa exakt vad det var, men jag vet att b-komplexet är bra för hår allmänt. Men sen har det ju med hälsotillstånd att göra. Mår du bra mår håret bra. Kan man säga.. Det är ju ett kvitto som skrivs ut från huvudet hela tiden.

Jag har haft kunder som provat silicea och inte märkts något större skillnad, det finns nog andra former at silica också, men det är otroligt blandade svar. Min fina kollega Linni har nu testat MSM i tablettform (bland annat?) och tycker att naglar och hår växer som ogräs.

Men jag skulle nog säga att piller som är just för “hår” är förmodligen rena rama tricket. Placebo är ju ändå en erkänd metod!

Men, jag vill gärna höra vad alla ni tycker! Ni är trots allt över 200 inne varje dag, kan ni inte dela med er av vad ni upplevt?

Puss och kram

585107d5e625b82b93a490f56e9830fa-kopia

Bilder från pinterest.

3 Responses to “Fredagsfrågan: Kosttillskott för håret?”

 1. Tin

  Tack bästa Alice! ?
  Så intressant, jag har testat MSM fast i pulverform. Märkte ingen skillnad först men nu några månader efter jag slutat med det tycker jag håret blivit tjockare.

  Jag hoppas också fler skriver här och berättar om sina erfarenheter och resultat, för i reklamen är ju allt bra.

  Trevlig helg! ?

  Svara
 2. Elsa Jonsson

  Jag har ätit msm i flera omgångar i mitt liv. Och hår och naglar växer som sagt bättre och blir starkare (märks mest på naglarna). Men det tråkiga är att det inte bara är håret på huvet spm påverkas. Varje gång jag slutat är det för att håret på armarna blivit längre och framförallt med kompakt :p

  Svara

Leave a Reply