← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Kopparfärg? · 2015/11/06

Mim:
Dör lite för kopparfärgen, så himla fin! Om man är ljusblond naturligt… hur mycket underhåll behöver en sån färg? Min förra frisör sa att jag kan glömma att ha röda toner i håret eftersom jag har röda undertoner i ansiktet, hur tänker du om det?

Svar:
Mim pratar om det här inlägget

Tack! Visst är den fin? Jag är tokig i koppar så när man får, då blir man lycklig!

Om man är ljusblond naturligt så kommer det förmodligen krävas en del underhåll, till en början. Det är så individuellt men jag tycker ändå att pigmenten till slut brukar fastna helt. Och vid det här laget så vet jag inte riktigt om färgbomber skulle göra nån enorm skillnad, du skulle kanske få lägga i dom hela tiden och det är ju rätt bökigt. Jag skulle säga som så, regelbundna besök i början (6 veckors mellanrum kanske), färga in längderna varje gång och sen kan du sakta men säkert trappa ner. Till slut behöver man kanske bara färga utväxten. Här är ju dock skötsel a och o.

MEN, det här med röda undertoner i ansiktet. Det är väldigt svårt att svara på den frågan. För hon kanske menar rosa? Då ska du hålla dig till kalla färger (guide till kall eller varm). Men du behöver inte hålla dig borta från koppar för de, det finns kalla koppartoner också och dom är minst lika fina!

Jag hör ofta detta från (särskilt) nya kunder. Dom tror inte dom kan ha röda färger, eller varma, för att dom har en lätt rodnad i hyn. Det stämmer näst intill aldrig. Jag tycker nästan tvärtom. Om du smackar på med så kallt du bara kan, då kommer ju det andra framstå som ännu rödare. Och helt ärligt, hur många går 100% osminkade idag utan någon som helst foundation, bb-cream etc. Det är oftast inte dom tjejerna som är supernoga med sitt hår. (OBS undantag finns såklart!).

Men det finns både varma och kalla röda/koppriga toner. Så tveka inte! Ser du en färg du gillar, så kör på det. Man kan ju blanda varmt och kallt också. Ha det som passar din hudton bäst, närmst ansiktet, och gå loss på resten.

Det allra bästa och lättaste sättet att se vilken färg du passar i, är att helt enkelt hålla den färgtofsen vid ditt öga och hålla en annan vid det andra. Du ser rätt snart om ögonen kommer fram eller om dom blir lite suddiga. Hur många av mina kunder som läser detta, känner igen att vi gjort så? Räck upp en hand!

 

Jag hoppas du är sugen och bjussar på massor av inspiration! (bilder från pinterest och min portfolio.)

 

Leave a Reply