← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Ingen styling håller? · 2015/10/02

Sara:
Hej Alice, 
Kom till din sida av en slump och älskade din hårskola! Jag tänkte fråga om du har några tips för mitt hår då det är hopplöst.

Jag har alltid haft tjockt, rakt, tungt hår och jag har aldrig färgat eller blekt det. Jag har provat olika klippningar och kommit fram till att långt hår inte funkar för mig då det blir extremt tungt och platt. Jag har nu axellångt hår. Jag önskar att jag tvättade håret mer sällan men tycker att det så snabbt blir fett och platt. I nuläget tvättar jag ca varannan dag och emellan är torrschampo ett måste. Samtidigt som jag blir fet i håret så bör det lätt elektriskt och att få en volymföning…

Hur som helst håller ingen styling. 
Har du några tips på schampo och balsam som kan fungera för mig? Samma sak gäller stylingprodukter. Jag skulle vilja använda något bra värmeskydd som funkat Innan föning. Sen är det det här med inpackning… Har tänkt att det tynger ner håret men kanske ändå är något som behövs. Tips på det?  Jag vore OERHÖRT tacksam för svar! 

Tack för en fin blogg!

Hälsningar, 
Sara

Svar: 
Hej Sara och tack för dina fina ord!

Min första spontana tanke var att du måste få en ordentlig klippning. Nu verkar det som du klippt en bra bit men har du fått lite stödhår? Det hjälper väldigt mycket när det kommer till att bygga volym, och eftersom du har tjockt hår är det ett otroligt bra hjälpmedel. Be om det nästa gång! Långa stödhår.

Sen tror jag du använder fel produkter. Jag hopas du redan insett att det är salongsshampoo som gäller, ica/åhlens/kicks har ofta alldeles proppfullt med silikoner i sina grejer och därmed kommer håret bli tungt. Prova fukt! Prova volymshampoo kombinerat med ett fuktgivande balsam. Det statiska du beskriver kan bero på bristen av balsam (som många, med liknande problem som du har, faktiskt inte använder). Vet du med dig att du använder ett bra balsam (jag pratar inte om inpackning) så kan jag nog inte ge nåt bättre svar utan att träffa dig.

Kolla gärna igenom detta inlägg om torrshampoo också, kanske behöver du ett annat om du tycker det är nödvändigt att tvätta så ofta trots torrshampoo. Det kanske finns nåt ännu bättre för dig! Våga gå in hos frisören och be om att få prova, det är det absolut bästa och ingen kommer tycka du är besvärlig, Vi vill ju bara hjälpa!

När det kommer till styling så är a och o att föna håret. Använd rootlifter och gärna en primer. Stå upp och ner när du fönar ditt hår och se till att botten verkligen blir torr. Sen rekommenderar jag att du lockar det lite lätt. Inte så att det nödvändigtvis blir lockigt, men lite luftigt. Här är ghd din enda vän! Håller ingen styling annars, så kommer den göra det nu. Man orkar inte stå och volymföna med borste, så detta är ett bra alternativ. Om du inte har alltför tjockt hår så kan en textur spray hjälpa dig att hålla håret luftigt lite längre.

Men, få ordning på klippningen först. Klippningen är inte bara till för att få bort längder, den ska även underlätta för dig! Jag finns i Göteborg om du inte hittar någon som förstår eller kan hjälpa dig. Hoppas att du får lite klarhet i vad som är vad! Kram!

Pinterest.

Leave a Reply