← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Få bort oönskade pigment? · 2017/02/17

Matilda: Hejsan:) ifall håret har blivit för kallt, hur lång tid tar det för håret att gå tillbaka till det man hade innan eller vad kan man göra för att snabba på?

Jag har fått lite liknande frågor som den här ovan och tänkte prata lite om det med er. Shift - 250ml

Det är väldigt vanligt att man får en överdos av kalla pigment, när man är blond. Till exempel om frisören tagit i för hårt med nyanseringen, om man använt för mycket (eller för länge) silvershampoo, om man lagt i en toning själv hemma etc.

Allt är så himla individuellt men generellt så håller det inte jättelänge om underlaget är blekt. Det man kan göra för att snabba på processen är faktiskt att använda SHIFT som jag pratat om så många gånger. Den tar bort allt överflödigt i håret som beläggningar och löst sittande pigment. Dvs den tar inte bort färg som SITTER men typ det där som kan upplevas som dassigt eller matt i längderna kan det rensa bort. Och pigment som kommit till från tex silvershampoo eller egen brunn. 

Är man missnöjd med nyanseringen hos frisören ska man säga det med en gång och be att få ta bort det, det går fort. Men man ska ha i åtanke att det kommer försvinna fort, så hellre att den är på gränsen i början annars kommer du snabbt bli guldig. Hänger ni med? Jag brukar dock tycka det är snyggast om den känns bra direkt och så får man helt enkelt gå tillbaka och fylla på emellan blekningarna/slingorna. På egen bekostnad såklart, för det är så kemin fungerar, det är inte vårt “fel”.

 

Hoppas det klargjorde lite!

 

Leave a Reply