← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Få bort Elumen? · 2016/05/06

Hej! Kul att läsa om Elumen min fråga är hur får du ur färgen? Blekning, Avfärgning? Behövs de användas något särskilt för att ljust få ur elumens färg? Mvh Stella

Svar: 
Kul att folk börjar få upp ögonen för Elumen! Jag äääälskar elumen, men det har ni alla förstått. Men det här är en jättebra och intressant fråga som jag vill visa för er alla. Elumen tar man inte bort på traditionellt vis utan man använder ett medel som kallas för Return. Det tar bort pigmenten på hårstrået men den skadar inte håret. Alltså, det är ingen blekning och den tar bara bort dom konstgjorda pigmenten som du stoppade dit med Elumen från början. Du kan inte ta bort “annan” färg med den utan bara Elumens egna.

Jag har gjort detta så många gånger och det kräver tid och tålamod. Dom kunder jag har lagt Elumen på och som sedan vill bli ljusare får också genomgå den här processen, men dom har inte lika mycket tålamod som jag, och därför är det alltid lite rester kvar i håret när vi väl ska bleka. Vilket kan se lite olika roligt ut! MEN man KAN ta bort ALLA pigment och det är det som är så annorlunda och bra med Elumen.

Såhär kan det se ut när jag har gjort return på mitt hår från knallrött! (och bilderna är tagna med Photo Booth i solen så.. Ni vet. Överseende!)

return

Som ni kanske listat ut så tar det rätt många gånger för att verkligen få bort ALLT. Men om man inte sliter på håret, om man kan få tillbaka sin helt egna hårfärg (förutsatt att man inte är färgad innan man lägger elumen) är det inte värt det då? Sen ska ni ju också tänka på att detta är ett RÖTT hår, ett ljust utgångsläge och färgat säkerligen 5 gånger med den röda färgen. Det tar inte alls lika lång tid om man tillexempel har färgat det en gång, eller tar en brun färg, eller har ett mörkare utgångsläge i sig själv. Ja ni fattar!

Såhär såg jag ut innan jag började med return:

rratallSnacka om att jag saknar mitt hååååååår!

Du lägger i return i torrt hår, packar in håret i lite plast och gärna en handduk, alternativt så fönar du på håret (vilket är rätt jobbigt) i 30 minuter. Vill man bara ta bort lite färg så låter man det sitta 5-20 minuter. Sen tvättar du håret med shampoo och balsam och fönar håret torrt. Upprepa processen tills du har den färg du vill! Det som möjligtvis sliter på håret är ju att tvätta håret så många gånger, jag gjorde inte alla steg på samma dag.

Jag hoppas att ni fått lite mer feeling för Elumen!

Puss och kram

Ps, så här ser processen ut med vanlig blekning på “vanlig” färg, och håret är slitet, går av och behöver klippas. Den naturliga färgen kommer inte fram utan man måste färga in och täcka orange/gula toner. Med Elumen kan man ta bort färgen och sen behöver man inte färga håret mer om man inte vill. Utmärkt för dom som inte gillar utväxt men vill testa något tillfälligt!

One Response to “Fredagsfrågan: Få bort Elumen?”

 1. Mimi

  Hej Alice, jag har håret färgat i typ 1b. Nu har jag tröttnat och tänkte att jag skulle komma och avfärga och fixa till det hela hos dig, nu bor jag dock i huvudstaden så det är ju inte nästgårds… :(
  Jag hörde om att man kan avfärga håret med hjälp av C-vitamin och schampoo……. vad säger du om det?
  Om jag har gjort det…(heheeee) alltså OM…. har jag förstört mina förutsättningar till att få bra resultat hos dig då? Kommer jag tappa håret då… ja, rent hypotetiskt om jag har gjort C vitamin behandlingen alltså! hihiiiii 😉

  Tack för en bra sida!! Kram

  Svara

Leave a Reply