← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Egen brunn? · 2016/09/18

Jennifer:
Hej Alice, älskar din blogg! Jag har en fråga som jag hoppas du kan ge svar på :)
Jag har under hela mitt liv bott i hus med kommunalt vatten, men inom kort flyttar jag till ett hus med egen brunn. Är det något jag måste tänka extra på då när jag ska tvätta håret? Är idag blonderad och använder schampo/balsam från Kevin Murphy. Sen kompletterar jag med silverschampo/inpackning ibland :)
Kram!

Svar:
Tack sötaste du! Så roligt att höra!

Det är inte säkert att ditt vatten kommer vara dåligt eller förorenat i det nya huset, det du bör göra är ett test (går att köpa på apoteket) eller så tror jag man kan beställa någonstans på nätet. Kolla vad du har för halter i ditt vatten. Det kan ju finnas filter eller vara bra rör, man vet aldrig. Men OM det nu är så att du har otur och får koppar/järn avlagringar i vattnet så ska jag givetvis hjälpa dig allt jag kan.

  • Färga inte håret hemma, det kan verkligen gå illa. Varken ljusare eller mörkare.
  • Om du går till frisören för att färga, var noga med att säga att du har egen brunn. Bättre att dom är försiktiga än inte.
  • Märker du att håret går åt grönt/gult eller känns lite annorlunda i kvalitén så ska du göra en djuprengörande kur, förslagsvis med den här som jag skrev om förra veckan. Gör den med jämna mellanrum, kanske varannan vecka beroende på hur illa det är i vattnet.
  • Vårda håret extra mycket, var snäll. Gör inpackningar regelbundet, sitt extra länge efter detox-kuren och ha mycket vårdande olja i håret någon timma innan du ska duscha (dom gångerna du inte gör kuren).
  • Jag brukar råda mina kunder att duscha på gymmet, jobbet eller hos bekanta/familj. Det gör verkligen skillnad.
  • Jag kan inte garantera något, men rent teoretiskt borde ghd advanced split end therapy skydda håret då det lägger sig som en hinna på håret, kanske kan vara bra i förebyggande syfte, det är ju hur som helst en grym behandling.

Jag hoppas du slipper allt krångel, det finns jättebra filter man sätter på duschmunstycket som inte kostar lika mycket som ett riktgt vattenfilter, testa det också om det behövs.

Hoppas att du fick lite svar och uppdatera mig gärna hur det går senare!

Kram

grreen

Det kanske man inte kan tro, men jag har faktiskt sett såhär gröna hår genom missfärgning. Det finns MÅNGA olika anledningar till att håret kan bli grönt, egen brunn är inte det enda sättet. Har ni fått gröna skiftningar i håret någon gång? 

Leave a Reply