← Tillbaka till allt om hår

Från slingor till balayage · 2017/01/11

I tisdags kom en väldigt mysig människa till mig. Jag kände direkt att vi klickade, hon hade förståelse och var otroligt insatt. En riktig A-kund! 

Hon har haft folieslingor tidigare, hennes hår på hjässan går bara av, och det känns aldrig som håret kan bli längre än till axlarna. Hon visade mig en bild och var helt med på noterna. Att det kommer vara en process att komma till det slutresultatet, att använda dom produkterna jag rekommenderar, att klippa så mycket som jag rekommenderar. Alltså, jag kan verkligen inte begära mer!

Såhär såg hon ut innan:

Breda ljusa slingor blandat med guldiga slingor. Ni ser att överhåret är mycket kortare, pga av att det gått av, inte klippning. Håret framtill har också blekts lite för mycket. Det finns också en omgång olaplex så det slutar hon använda med en gång. Jag hade dock en bra magkänsla för det var inte så ljust att jag fick varningssignaler. Så jag vågade faktist bleka liten bit ut på längderna.

Det jag gjorde var att lägga in trekanter med en askig brun ton, och målade ytterkanterna med 3% av den allra mildaste blekningen jag har. Jag hade kunnat lägga bara den mörka färgen men utsuddningen blir mycket snyggare om man möter den med blekning.

Ser ni? Framtill har jag gjort diagonala passéer och målat halva med blekning och halva med färg. Ser ni vad jag menar? Bomull i botten för att det inte skulle packas för tungt, men inget folie emellan för jag vill inte alstra värme till blekningen. Jag lät topparna vara helt för jag tänkte tvätta upp dom i shamponeringen istället då dom är torrare än det andra så jag behöver vara snabb. Anledningen till att jag ville tvätta upp dom var för att dom var lite över-nyanserade. Lite matta och som en dov hinna på som gör att det skiftade åt grönt. Det tog ca tre-fyra minuter innan jag kände att den värsta hinnan var borta men håret började påverkas så jag sköljde. Vi får fortsätta en annan gång helt enkelt! Men nu är ni säkert nyfikna på hur det ser ut!

skarmavbild-2017-01-11-kl-12-09-08

Svårt att fota i denna vinkeln haha, men ville visa er att mycket av dom guldiga slingorna är borta och dom tydliga blonda.
Lite är kvar eftersom vi inte helfärgat håret men det är också tanken. Att det får ta tid!

Det blev sååå mycket bättre. Sen väger givetvis styling in, men ser ni att skiftningarna är mycket mjukare, och trots att man kan tro att det ska bli väldigt trekantigt och hårt på grund av hur färgen såg ut när jag applicerat den, så blir det inte så. Superfint!

Överhåret är ju fortfarande kortare, det har inte magiskt växt under besöket, men vi har en plan. Jag kommer uppdatera er! Klippa var sjätte vecka och var tredje gång ska vi fortsätta med färgen.

Är så himla nöjd med denna färg och kund! Vad tycker ni?

img_0461

 

Leave a Reply