← Tillbaka till allt om hår

Från page till lob på tre timmar · 2016/04/12

Hej hörniiii! Ni ska få se Madelein idag som jag hade i stolen för första gången förra veckan men som jag ändå träffat och sett så många gånger, då hon är en trogen kund sen mååååååånga år tillbaka på salongen! Hon har ett självlockigt, rätt så frissigt hår som kräver en fast hand eller mycket fukt. Man får välja vad som passar en själv!

Jag tycker det var så himla roligt att äntligen få ha henne i min stol. Lockiga hår är alltid en utmaning i sig, men här var det även ett mission att få till den perfekta blonda för henne! My kind of fun, om vi säger så.

Hon har velat lite de senaste åren men kommit till insikt med vad hon egentligen vill ha och trivs med. Hon har varit brunett en mycket kort stund, sen har hon sakta men säkert gått tillbaka till sina ljusa slingor. Men, det är väldigt mycket guld, gult och nästan orange i hennes hår. Dock är längderna väldigt slitna av all uppljusning så jag bestämde mig för att bara röra ca en decimeter från botten och ut.

Jag vävde ut folieslingor i säkert 1,5 timme och diskuterade mycket med mig själv huruvida jag skulle lägga nyansering eller inte. Eftersom Madelein är så himla bra på att förklara och pinpointa vad det är hon inte gillar så visste jag att ask, beige, guld, champagne, silver och nästan ALLT gick bort. Därför sa magen till mig, INGEN NYANSERING! Trots att man till 99% gör det idag på blekta hår. Men nej, inget sånt bestämde jag mig för och fick medhåll. Samtidigt så vet jag, SÅ otroligt svårt att få en bra övergång från ljusarefärgat (alltså helfärgat) till slingor och inte få lyfta underlaget lite med nyansering. Men skam den som ger sig, jag informerar alltid om sådant innan så hon var med på noterna.

Jag klippte lite toppar och klippte ut ca fyra centimeter in i frisyren för att skapa lite lättare toppar men inte såpass att det ska växa ut som en boll senare. Håll det lätt på längderna och tjockt i botten så kommer frisyren hålla i evighet. Stylingen tar, som rubriken lyder, henne från Page till LOB på nolltid.

Jag fick en kommentar för ett tag sen om att just de här raka topparna är varför hon inte längre har den här frisyren, SÅ mycket styling. Men ett tips är att krama upp sina egna lockar, och platta topparna lite. Inte så att dom blir spikraka, men lite. Så snabbt och enkelt!

PUH! Så mycket bättre blev det, en fin övergång och en VÄLDIGT bra färgton till hennes hy och ansikte. Jag är så nöjd över resultatet och jag tror/hopppas hon är det med. Vi är en GOD BIT PÅ VÄGEN. Längderna är orörda men eftersom botten är så mycket bättre så tycker jag även det speglar sig i längderna. Jag kommer sakta, men ännu säkrare, ta henne dit hon vill med sitt hår, men just nu: Så nöjd!

Skärmavbild 2016-04-11 kl. 09.21.29

Här ser ni håren sida vid sida med tre timmars mellanrum. Efter/före. 

Leave a Reply