← Tillbaka till allt om hår

Frågor & Svar: Varför ska jag välja ghd? · 2015/01/23

En av dom sakerna jag står och argumenterar längst och mest för i hela salongen, har faktiskt med ghd att göra. (På första plats ligger balsam.)

Varför ska man välja en ghd?

För mig är det så väldigt självklart, svårare hade varit; varför ska du inte välja en ghd? Jag vet inte ens vart jag ska börja, det finns en hel del fördelar om man säger så.

För det första är graderna viktiga när man ska jobba med hår. Ghd blir 185 grader, inte mer, inte mindre. Det kan jag ställa in min tång på, tänker du. Alldeles säkert, jag tror dig. Men vad du inte får är en jämn manipulation på håret. Du kan inte få 185 grader från botten till toppen, det kan jag garantera dig. Vad händer då? Jo, du får inte alls den hållbarheten som man vill ha. Om du gör en lock så kommer den hänga ut sig väldigt fort. Ghd pulserar ut sin värme. Den fördelas jämnt i hela draget och ingen del av håret tynger ner den andra. Säg, med en “vanlig plattång” så värms den upp (vilket också tar en evighet jämfört med 20-30 sekunder med ghd), när du sen sätter den i håret så svalnar den direkt några grader. Och för varje kall centimeter på håret så svalnar den lite till. Vilket betyder att du inte alls har samma grader längst ner som du började med. Det som ofta händer är att folk drar en gång till då. Men samma sak, igen. Tången är som varmast när du sätter i den, och svalnar hela vägen ner, igen. Summan av kardemumman blir massa slitage. Med ghd drar du en gång, och så är det bra!

Som vår säljare enkelt förklara en gång, det är som med glasblåsning. De rätta graderna ger den bästa manipulationen. För kallt gör att du inte kan forma håret, för varmt gör att det bara pyser ihop. Så kan vi ju inte ha det! En bonus är också att ghd’s tång kortsluter om graderna skulle bli tokiga. Då får du lämna in den på garantin. Det kan alltså inte bli fel!

Tänk också på att smältpunkten i håret ligger på 216 grader. Och att du gör en obotlig skada vid 204 grader. Hur varm blir den tång du har idag? Och om du kan ställa in graderna, hur många gånger behöver du dra den genom håret? Jag känner på mig att du inte behöver mer övertygelse, men jag har lite mer information till dig ändå!

Som till exempel att plattorna är “flytande”. Dom rör sig följsamt med håret. Gör du lockar så behöver du alltså inte dra håret mot en varm kant, som ju kan jämföras med blästring. Du skrapar sakta men säkert sönder håret. Det kan inte hända med ghd-tång.

Garantin är också värd att nämna lite mer. Den ligger på 2 år, även för oss frisörer som står och jobbar med dom. Varje dag. Flera kunder om dagen. Ändå har vi hittills inte behövt utnyttja garantin. Det är helt otroligt! Det sitter en liten lapp på sladden med en kod, som du kan registrera online (som jag också tycker att du bör registrera för att kolla att du köpt en äkta ghd) för att lättare hålla koll på garantin.

Tänk på att alltid köpa din ghd-tång hos en godkänd säljare. Du kan söka efter återförsäljare här. Det är ett av världens mest kopierade varumärken, och det säljs en hel del stöldgods. Var noga med vart du köper! Du vill inte lägga pengar på något och sen inte få vad du trodde att du betalade för. Dels blir du utan garanti, men du kan också få ett helt annat innehåll. Sen erbjuder åtminstone jag alltid en ordentlig genomgång på hur du ska använda tången, så du kan få ut så mycket som möjligt av den.

För dig som är slarvig, stressad eller glömsk, jag tror du kommer uppskatta den här egenskapen. Den stänger nämligen av sig själv efter 30 minuter. Och sen piper den för att påminna dig. Hur många gånger har inte du åkt hemifrån och funderat på om du verkligen stängde av tången?

Sist men inte minst. Ghd kan det dom gör. Dom är specialiserade på just värmestyling och det finns en anledning till att frisörer världen över väljer att jobba med dom. Inte minst Victorias Secret fashion show! Alla deras produkter (från hårspray till locktänger) är helt magiska och jag skulle inte kunna klara mig utan dom. Det finns såklart fler fördelar, men detta är det som jag anser vara mest väsentligt när du väljer dina verktyg.

Har ni några frågor om ghd, företaget eller deras produkter, så ställ dom gärna här i kommentarsfältet! Jag tror jag kan övertala vår säljare att svara på det jag inte kan.

Missa inte heller Colors facebookgrupp där du lättare kan se uppdateringar och annat smått och gott som händer där.

217_Image_3_Hero

Länk.

Detta är bara en av flera tänger som du kan hitta av ghd. Var tredje månad kommer dessutom en ny färgedition ut. Håll utkik hos din frisör och se till att investera i en egen ghd-styler så fort du bara kan! Du vill ju kunna göra alla tutorials vi har framför oss, eller hur?

3 Responses to “Frågor & Svar: Varför ska jag välja ghd?”

 1. Malin

  Vilken plattång skulle du välja mellan GHD gold max styler eller GHD platinum eller Steampod ?

  Svara
  • Alice

   ghd Platinum alla dagar i veckan, aldrig en steampod, och max styler vissa dagar i månaden! Kan utveckla i ett inlägg. Tack för din fråga, jättebra! 😀

   Svara

Leave a Reply