← Tillbaka till allt om hår

Frågor & svar: Varför inte clips? · 2015/02/13

Fråga: Varför tycker du inte man ska ha clips? inte ens för en kväll?
Tack för bra blogg! :)

Svar:
Det är egentligen ganska enkelt. Dom små metallspännena man fäster håret med kommer hinna göra mycket skada under några få timmar. Dels, om man väljer att tupera där du ska sätta fästena, så kommer den hårda tuperingen göra håret lite extra skört genom att man ruggat på fjällskiktet. Dels så kommer håret dessutom gnuggas mot metallspännet och tillslut alltså gå av. Har man otur går väldigt mycket av på en och samma kväll. Men kontinuerligt användande kommer definitivt lämna dig med avbrutna hårstrån.

Som om inte det var nog så kommer också tyngden från hela löshåret vara alldeles för mycket för ditt egna hår att bära. Tänk dig själv hur jobbigt det är i armarna när du bär tunga påsar eller väskor. Tänk dig att hålla i dom flera timmar i sträck. Inte så kul eller hur?

Jag hittade ett skräckexempel på google som är ett mycket troligt scenario. Jag lovar att komma ihåg att fota nästa gång jag ser en kund med avbrutna hårstrån i botten så ska ni få se vad som är absolut vanligast att ske. 
Skärmavbild 2015-02-13 kl. 15.58.45
Bildkälla.

Det är ingen fara att använda hårtrensar som utfyllnad så länge du inte fäster det med metallspännen i hårbotten. Du kan t.ex använda det som en boll i en slarvig knut ifall du har för tunt hår själv. Eller för att fylla ut en fläta. Osv. Jag visar gärna om ni vill ha alternativ till detta, bara vi kommer överens här och nu om att du aldrig mer fäster ditt hår med metallclips. Okej?

Det blir heller sällan så bra om man fäster i dom där hårtrensarna från kväll till kväll. Det smälter inte alls ihop lika fint som när man sätter i extensions och sen klipper in. Även om du klipper in dina clips första gången så kan du inte fästa dom exakt likadant varje gång. Bara en sån sak hade gjort att jag inte velat ha dom.

Är det nu så att du så hemskt gärna vill ha långt, tjockt hår- satsa på en ordentligt gjord hårförläning, hos en duktig frisör. Det kommer kosta mer vid tillfället, men är det inte värt det för att vara snygg dygnet runt i flera månader istället för en kväll? Och dessutom slippa kala fläckar. Tillslut kanske du inte har något hår att fästa i!

Satsa också på att sköta ditt hår rätt så kommer du tillslut ha mer hår. Här finns inlägg om hur du ska sköta ditt hår samt ett om varför det kanske inte blir längre.. Känner du igen dig i något av det?

 

Kommentera gärna nedan vad du har för erfarenheter! Och glöm inte att gå med i facebookgruppen så du inte missar några inlägg. Eller för dig som använder bloglovin

Leave a Reply