← Tillbaka till allt om hår

Frågor & svar: Statiskt hår? · 2015/01/09

På vintern är det väldigt vanligt med frågor om statiskt hår. Säkert hälften av kunderna klagar på detta i-landsproblem.

Jag brukar rekommendera en kur med fukt. För oftast vad som händer på vintern, är att det blir torrare i luften. Så genom att återställa fuktbalansen i håret kan vi också minska det statiska. Jag brukar reglera balsamet först. Som ni vet har shampoo och balsam två olika funktioner. Detta kan också enkelt förklaras som att shampoo är minusladdat och balsam är plusladdat. Alltså behöver vi båda för att hamna i neutralt läge. Viktigt att du får mer fukt i dina produkter nu!

Detta visar sig tydligt bland de som ersätter balsam med inpackning, de har många gånger statiskt hår året runt. Utöver andra besvär som kommer av att skippa balsamet såklart!

Om du inte tycker att balsamet ger tillräckligt med effekt kan man också ändra på inpackningen eller använda en stylingprodukt med extra fukt. Glanssprayer överlag kan ge en snabb effekt, som nödvändigtvis inte håller så länge, se det som en quickfix! Jag tycker dock inte att man ska spraya för mycket hårspray som många gärna gör, det kan torka ut håret mer i slutändan, bättre att gå in och vårda på djupet!

Andra saker du kan göra är också att använda antistatiska borstar/kammar. Jag har skrivit lite om det här. Ofta känns det som att håret blir statiskt vid just borstning, därför kan det vara bra att byta ut alla sina borstar till dessa. Jag tycker dom är bra året om!

Sen självklart hjälper det inte att ha stickade kläder/mössor men det är inte heller särskilt skönt att frysa. Statiskt hår är inget som är farligt, det kan vara lite jobbig och obehagligt bara. Tänk på att alla hår är olika, hjälper inte dessa produkter för just ditt hår finns det en miljon till att välja mellan. Skriv in om du inte känner dom funkar för dig så kan jag tipsa om andra.

Goldwell Dualsenses Green Real Moisture Conditioner. Gillar den skarpt, dels för att den innehåller betydligt mer naturliga grejer än mycket annat på marknaden, dels för att den inte tynger ner håret men ändå återfuktar bra!

Goldwell Dualsenses Sun Reflects After-sun Fluid. Det här är en favorit överlag. Den ger ett mjukt och spänstigt hår utan att tynga ner. Tyvärr ska den utgå, jag försöker tjata på dom att ta tillbaka den och lansera om den. Det behöver inte vara en solprodukt bara, den är bra alltid, året om. Men hinner du få tag på en kan du skatta dig lycklig!

KMS Moist Repair Leave-in Conditioner. Utmärkt! Ger ett mer lättskött hår men viktigast av allt tillsätter den lite extra fukt. Spray-balsam kan du inte förväxla med vanligt balsam, men det är ett bra komplement i torra tider. Tynger inte ner.

ghd Smooth Finish serum. Har många bra egenskaper som förtjänar ett eget inlägg senare, men fungerar utmärkt som sista finish för att hindra håret från att bli flygigt.

antistatisktBorste & kam.

 

Leave a Reply