← Tillbaka till allt om hår

Frågor från youtube · 2017/04/25

Jag tänkte svara lite kort på några frågor som dykt upp på youtube. Jag brukar svara direkt i kommentarsfältet men vissa frågor är återkommande så jag tänker att det är bra för alla att se dom!

Väldigt blekt hår…!? Hur tar man bäst hand om de?
Well… Fukt fukt fukt. Kanske proteiner. Om håret är som tuggummi kommer man sakta men säkert behöva bygga upp proteinerna i hårt igen och då rekommenderar jag en proteininpackning. Och fukt i schampo samt balsam.

IMG_0780Tidigare helblek hår. Läs här om hur vi förvandlade henne. 

Hej jag undrar om du kan rulla permanent i en video ? så du visa och vad man ska tänka på. ska ha mitt delprov nu den 6/5 och vill så gärna veta just dina tips om vad jag ska tänka på och såna saker. kul att veta vad just andra frisörer tycker man ska tänka på. hoppas hoppas du kan! :)
Har fått frågan flera gånger och om sanningen ska fram (som alltid) så är jag inte någon permanentrullare. Min mamma är en hejare så kanske att vi kan göra något ihop med henne. Men jag varken vill eller kan rulla en bra permanent.

Vilket är det bästa märket på silverschampoo?
Detta!

img_2866Skillnaden mellan silvershampoo och utan!

Vilken fön rekommenderar du från GHD? Tänkt köpa en länge men vet ej vilken jag ska köpa och jag är sån som oftast köper det dyraste fast det kanske inte behövs. Jag har ganska fint och tunt hår. :)
Privat har jag ghd air och på jobbet har jag aura. Båda är bra men jag skulle aldrig klara av air i jobbet. Men hemma är det hugget som stucket.

hej jag undrar vad skillnaden mellan ombre och balayage är? jag vet vad ombre är men jag vet ej så mycket om vad balayage är. PS det blev super fiint
Man kan säga att Ombre är mer skarp kant mellan ljus och mörk och balayage är egentligen en teknik som innebär att man målar på frihand. Alltså inte folieslingor eller vanlig bottenfärg, utan att man målar på så som jag gör i videon. Men exakt hur en balayage ser ut är så himla olika. Man kan göra en ombre med balayage-teknik tillexempel. Men många tänker nog på skiftningar när dom hör balayage. Ett tips är att gå in på Pinterest och söka Balayage så får du upp massa olika exempel.

balayage

Här finns ett inlägg där jag skriver om skillnaden mellan folieslingor, ombre och balayage. 


Undrar om man shamponera håret två gånger? Sliter inte det?
Marginellt! Om man inte rengör håret ordentligt så kommer man mest troligt tvätta det oftare, så det väger upp. Tänk bara på att du höjer ph-värdet med schampo TVÅ gånger då och måste därför låta balsamet sitta en liten längre stund (brukar vara tillräckligt när man drar fingrarna eller kammen genom håret för att se till att håret blir lent) för att väga upp för schampot. Jag rekommenderar starkt att man schamponerar två gånger!

 

Sitter ni inne på några fler frågor? Ställ dom här under!

Leave a Reply