← Tillbaka till allt om hår

Flytta upp det ljusa tack! · 2017/04/19

Många ber nu om att flytta upp det ljusa och det finns MÅNGA vägar att gå för att göra detta. Det beror ju såklart helt och hållet på om kunden vill att man ska flytta upp sin ombre, eller om man ska bli ljusare överlag, om man vill gå mer mot balayage eller om det är blond man vill bli.

Ni ska få se två exempel!

Paula är min kund sedan några år tillbaka och hon har världens finaste hår när hon väl tar hand om det. Det är lagom tjockt, lite fall och svarar ENORMT BRA på styling. Det formar sig precis som man vill. Superlätt!

Hon ville känna sig lite ljusare nu och jag valde därför tuperingsteknik för att mjuka upp den märka botten. Jag lade samma bottenfärg som tidigare för jag gillar mörkret runt hennes ansikte men jag förstår att hon vill ha lite ljusare känsla nu mot våren. På så sätt skapar man inga kanter och kan bara fortsätta fylla på botten som vanligt sen ändå.

före/efter

Ser ni vilken bra och fin övergång det blir. Ni ska snart få se lite fler bilder. Men den här tekniken är superbra när man vill skapa en mer diffus övergång. Inte som balayage, och inte som ombre. Men ändå. Skillnad! Den går INTE om du har superslitna toppar för tanken med tuperingen är att man flyttar upp längderna olika högt och sen målar man på blekning på allt det. Så är topparna i krisläge ska man inte använda denna teknik.

IMG_0260

Här ser ni lite mer close-up. Desto hårdare du tuperar in mot botten, desto högre upp kommer det ljusa som ni ser framtill. Desto mer du tuperar upp desto mindre ljus får du dessutom. Fingerkänsla det där!

Jag tycker verkligen det blev fint! Detta var någon månad bak så givetvis var det mörkt när vi väl var klara. Denna teknik är definitivt mer tidskrävande eftersom man måste få ur tuperingen sen, men jag tycker att det är värt den extra tiden för resultat håller så mycket längre i och med den mindre tydliga övergången. Så frågan är om det inte är billigare i längden!

Jag nyanserade alltihop med kopparguld och uuuuuhhh så snyggt!

Har ni fått denna teknik använd på er någon gång? Vad tycker ni?


Den andra är en som ville flytta upp sin ombre och få lite mer balayage-känsla. Jag har gjort en video på det som ni hittar på min youtube-kanal men här kommer två bilder i alla fall!

IMG_0295

Förra gången vi sågs ville hon färga en skarp ombre, ni såg henne i detta inlägg. Och när det nu var dags att färga igen så ville hon flytta upp det ljusa. Svettigt! Men jag visste att den mörka delen mådde ganska bra så jag kände ändå att vi kunde göra det. Längderna har sedan tidigare behandlats med olaplex och mår inte alls särskilt bra så dom ville jag inte röra. Vi pratade igenom (som jag gör med alla) om att det förmodligen inte kommer bli perfekt på första gången, inte heller kommer det bli så ljust som det kan bli. Men vi måste dels anpassa oss efter kvalitet men också färgen på längderna. Det får ju inte bli ljusare upptill än topparna. Så med hjälp av en balayage-teknik så fick vi till detta resultat:

IMG_0746

Jag nyanserade längderna för lite belgare känsla. Jag gjorde också folieslingor framtill för att hon skulle känna att det var superljust direkt. Då kommer hon förmodligen kunna vänta lite längre innan nästa omgång, och håret kommer hinna återhämta sig bättre. Win-win.

MEN, det här är vad jag ville ha sagt med ovan nämnda teknik. Det hade aldrig gått att göra tuperingstekniken på detta hår eftersom längderna inte klarar mer blekning. Därför anpassade jag det efter hennes hår och gjorde klassisk balayage istället. Jag skräddarsyr ALLT för mina kunder. Allt. 

Jag tycker iallafall att det blev över all förväntan! Hon fick en skarp bottenfärg bot balayageiga mittenpartiet och en ombrekänsla i längderna. High five!

 

Leave a Reply