← Tillbaka till Tips & inspiration

Fåtöljen · 2015/01/19

Eftersom jag ska bli mamma i Maj så har det varit en ständig jakt på många olika saker. Det jag är mest nöjd över och ser fram emot att använda just nu, är amningsfåtöljen.

Det ligger mycket tanke bakom den nämligen. Jag vet inte hur ni gör, men jag föreställer mig alltid situationer som jag kommer befinna mig i. Självklart blir man lite drömmande och tror att allt ska vara fantastiskt, hur kan det bli annat? 

Men jag inser att många timmar kommer spenderas i den stolen, och säkert på många andra ställen. Men för att ha en plats som är vår och som ska vara mysig så ville jag lägga mycket energi (och pengar) där. Så vi provsatt! Säkert tio olika.

Jag kom ganska snabbt fram till att låg rygg är inget för mig, hur mjuka och sköna de än var. Så då försvann hälften. Många med hög rygg var väldigt raka eller väldigt bakåtböjda. Jag vill att det ska vara lätt att resa sig och ändå tillräckligt bekvämt för att sitta de långa passen.

När jag väl fått ner det till två olika så stod det mellan några saker. Den ena var hälften så dyr, lite lägre men ändå väldigt bekväm plus att man fick själv lägga nån dyna i stolen, vilket ju ger utrymme för att vara spontan senare. Den andra var dyr men hade små kanter längst upp som man kan luta huvudet mot ifall man blir trött. Det avgjorde nästan hela grejen, jag ser framför mig hur jag inte sovit på flera dygn och bara lutar huvudet åt sidan. Underbart! Plus färgen. Grått kan matchas med allt in i det oändliga. Det enda som fattas är en fotpall. 

Soffan kommer säkert också vara praktiskt, men vi har en såpass mjuk och djup soffa att jag är rädd att behöva lägga ner mitt barn på marken för att kravla mig ur, så kan vi ju inte ha det!

Även om jag inte skulle ha den i just detta syftet så är fåtöljen otroligt fin och bekväm! Det är ingen tv-tittar-fåtölj, men absolut en sitta-och-läsa-fåtölj. Jag har dessutom spanat lite på pinterest och ett annat hett tips är ju att göra nåt liknande det här. Genialiskt!

Här är den i alla fall nu:

Hur tänkte/tänker ni kring praktiska saker som rör era barn? 

 

Kategoriserat under: Bebis&Barn · Taggat med: · · · · ·

Leave a Reply