← Tillbaka till allt om hår

Färgkorrigering på en blondin till! · 2016/05/20

ÄNTLIGEN hade jag tillbaka Martina i stolen. Vi har varit isär sen jag gick på mammaledighet och ja… Tills nu helt enkelt! Hon har helt underbart hår. MASSOR med fina hårstrån och bra längd. Det växer på bra, det är en fin grundfärg och så underbart helt enkelt. Hade jag kunnat med så hade jag borrat in ansiktet i det.. Men det kan man ju inte!

Martina hade dock oturen att ha mig på kryckor, så det tog lite längre tid än vanligt. Men vi möttes klockan 8 på fredagsmorgonen, så hon var iallafall iväg någorlunda i tid. Tänk att det ska ta så mycket längre tid bara för man har skadat sig? Jag bet ihop och kämpade mig igenom smärtan, kryckorna var verkligen bara i vägen så jag struntade i dom för det mesta. appapappp.

Här är Martina innan vi började:

.

.

.

.

Nä. Vi tog ingen bild…Många gånger så glömmer jag och framförallt när man inte tror att det ska hända så mycket. Hon var tveksam till den gula tonen och jag kunde bara hålla med. Det var väldigt guldigt och Martina har alltid varit mer åt det beige hållet tidigare. Så jag fick först och främst ta tag i utväxten, sen valde jag att ta ut var tredje paket på längderna med för att långsamt jobba bort dom guldiga partierna. Det gick inte att göra allt eftersom jag visste att håret skulle bli torrt. När man har så många och fina hårstrån, så är det känsligt. Det kan lätt bli en enda stor torr-boll. We don’t want that. Underhåret lät jag vara då det nästan alltid varit mörkare i sig självt. Det är några guldiga slingor i underhåret, men eftersom hon har en väldigt kall ton i sitt egna hår hade jag hellre sett att hennes egna färg växer ut och skapar skuggan i underhåret.

Sen tonade jag in hela håret i en beige ton och jag tyckte det blev sååå mycket finare. Det är kvar guld, men det är ändå stor skillnad!

Utomhus

Alltså, ser ni vilken hår hon har?? Det är helt magiskt!

Sen klippte jag även ur håret för att ge henne en annan form. Det är många som ber om uppklippt när dom vill ha mer volym i håret, men på vissa hår är det helt enkelt bättre att klippa ur än att klippa upp. Det skapar en yta av toppar som gör att håret ser mer slitet ut än vad det är. Därför tycker jag man ska ta ur tyngden i håret istället. Sen lockade vi självklart! SÅÅÅÅÅÅÅ FIIIIINT!

Vad tycker ni?

Leave a Reply