← Tillbaka till allt om hår

FÄRG • bli liiiiite ljusare? · 2017/12/21

Hej på er! Om ni följer mig på instagram vet ni redan detta men jag är skadad igen! Så det har varit lite skralt med energi till inlägg haha…

Idag ville jag dock prata mer er om en viktig sak som jag tror många inte riktigt vet.

Det är ofta kunder kommer till mig och vill bara bli ett eller två steg ljusare denna gång. Och kommentarer som ”det är väl bara att lägga en ljusare färg” kan provocera mig väldigt mycket men jag förstår att det kan kännas som att det borde va enkelt när det bara är liiiite ljusare.

Regel nummer ett. Det GÅR inte att FÄRGA färgat hår LJUSARE. Det måste blekas.

Regel nummer två. Malibu c kan hjälpa dig ett eller två steg på ett skonsamt sätt.

Så! Min kund här ville bli liiiiiite ljusare. 28F606ED-97C2-4F06-AF90-3775610ACA60

Det kan säkert låta som att vi är nej-sägare som bara ska göra situationen lite jobbigare än den är. Men när det ska bli liiite ljusare så är det SÄRSKILT riskabelt att göra det när man ska färga en utväxt. Det kommer LYSA i botten och sen komma en mörk rand. Därför väljer jag nästan alltid ett steg mörkare i botten för att det inte ska lysa alls. Det blir djup.

641E45E8-9D15-4799-84B4-0619D2343A87

Jag valde Malibu c CPR som tar bort konstgjorda pigment utan att bleka det egna, naturliga pigmentet. Då får man bort överflöd och kan komma undan utan att skada håret alls. Som ni ser blev det mycket ljusare, utan blekning. Sen är det fritt fram att lägga en bottenfärg och sen slingor beroende på hur ljus man vill bli. Det går inte att bara lägga den tidigare mörka bottenfärgen och sen slingor för nästa gång kommer du fortfarande behöva lägga samma mörka botten om du vill slippa det lysiga upptill.

Det är egentligen ganska svårt att förklara om man inte har en utbildning i den kemiska biten med att vara frisör så som vanligt vill jag bara säga ; LITA PÅ MIG! Eller din frisör då. Vi vet vad vi pratar om. (För det mesta!)

Jag lade en bottenfärg som matchade den nya, ton i ton. Sen packade jag med massor av tunna slingor i benan i ett mönster för att få skiftningar. Sen tonade jag in allt i mer koppar för det passar henne bättre. PLUS att koppar ger en ljusare känsla överlag då det reflekterar ljuset mer. Smart va!

0E8FE220-AA7F-4F5B-9979-FEAAB1E85E1D

Hon var supernöjd och chockad över att det var så mycket jobb. Det hade gått att göra det med bara slingor och en annan bottenfärg utan avfärgningen, men det hade bitit oss i rumpan om tre månader plus att det hade sett fläckigt ut från början.

CCF79189-3DCB-4C97-9630-CFE3075A18E2

Poängen är som vanligt! Låt det ta sin tid och var noggrann.

puss och kram!

Leave a Reply