← Tillbaka till allt om hår

Färdig på mindre än 10 minuter: Vågig page / lob · 2015/03/05

Visst gillar vi snabba stylingar som håller oss snygga hela dagen? Jag tänkte visa er hur ni kan få till den trendigaste page/lob/boben just nu, på väldigt kort tid!

Du behöver ghd curl hold spray, ghd Curve soft curls (den största av de runda locktängerna) och KMS playable texture. Detta passar i princip alla hårtyper.

Om du har ett tjockt hår rekommenderar jag att dela upp håret i tre horisontala delar, har du finare hår så räcker två.
Jag brukar inte vara så noga med indelningen, det blir nästan snyggast så. Ta bara inte för tunna passéer, då kan det blir för lockigt.

Det du gör är att spraya igenom håret med några pump av curl hold. Se till att håret inte är blött utan det ska bara lätt sprayas igenom. Ta din hårslinga och kläm fast den med metallplattan. Snurra sen så att håret är virat ungefär ett varv. Du får anpassa efter din längd. Det viktigaste här är att toppen fortfarande är rak och inte ligger lindad runt locktången. Ni ser på bilden att jag låter toppen hänga fritt. Har du jättelångt hår och ändå vill få till detta så kan du snurra två varv.

Jag brukar alltid försöka få håret bort från ansiktet, på sidorna håller jag tången diagonalt/vertikalt men luggen får gärna vara horisontal, på mig faller det allra snyggast så. Men känns efter hur du vill ha det!

Håll några sekunder och lyft sedan klämman och låt locken bara falla neråt. Låt den vara och gå vidare med nästa passé. När du gått igenom hela håret så låter du allt svalna 2-3 minuter.

När allt svalnat så sprayar jag i playable texture underifrån och kramar. Du kan få det på två olika sätt. Genom att fingerkamma håret efter du sprayat och sen puffa lite i det får du som bilden till vänster. Lite slätare och lite mer utdraget. Genom att krama håret, och lätt rufsa i det, samtidigt som du sprayar så får du den busigare varianten till höger. Du kan även vända huvudet uppochner och krama så kommer du få ännu mer volym. Sen behövs inget mer. Du är klar. Redo att erövra världen!

2 Responses to “Färdig på mindre än 10 minuter: Vågig page / lob”

  1. Johanna

    Denna firsyren var fint. Jag är en nybliven mamma som onte hinner fixa frillan med locktång och andra värmeredskap så ofta tyvärr. Mitt hår är mellanbrynt ca 7 cm ner från axlarna, halvlångt. Mitt hår är väldigt rakt och tråkigt tyvärr. Kan man spraya i någon produkt så håret blir lite vågit av sig själv? Typ om man kan få så frame vid siddorna som på bilden.

    Svara

Leave a Reply