← Tillbaka till allt om hår

EXTENSIONS | Räddare i nöden · 2017/09/22

Hej kompisar! Jag vill bara låta er veta att jag kämpar som en jäkla dåre för att skriva dom här inläggen till er, för det är ju så att min fantastiska mamma gjort naglar på mig. Men dom glider bara omkring bland tangenterna utan att direkt göra någon nytta! Tar så långt tid att skriva nu haha… Några tips till mig? Men dom är så fina så vill inte vara utan dom. Om ni följer på instagram har ni sett dom på min story!

I tisdags fick jag ta hand om denna coola tjej för första gången och jag blev verkligen fångad av hennes personlighet.

Hon har varit hos en frisör och INTE blivit nöjd. Jag brukar inte hänga ut eller trash-talka andra frisörer, alla har vi våra anledningar, men detta var det värsta jag sett tror jag. Topp 3 åtminstone.

Håret var totalt förstört. Färgen var hel skev, kvalitén var på gränsen att det höll ihop och klippningen ska vi inte ens prata om. Mer än så orkar jag faktiskt inte ens nämna.

Vi hade beställt löshår och började med att sätta i det. Jag fick fokusera mestadels av slingorna på sidorna för kunden var ute efter en skarpt lutad page med långt framparti, tvärtom mot vad hon fått…

Sen färgade vi in håret i en mörk botten och testade nya Blush från ICON i längderna. Eftersom jag inte känner hennes hår än, och det dessutom var i det risigaste skicket, så vågade jag faktiskt inte ta någon annan färg. Rosa är bara coolt om det blir olika ljushetslägen, men med brunt funkar det inte riktigt så. Hon var helt med på noterna!

Sen hann givetvis solen försvinna och vi fick fota inomhus, nu börjar det hörni. INOMHUSBILDER!!!! blä.

IMG_1638 IMG_1639

Färgen blev sååå mycket bättre än jag trodde, även om den blev ljusare i längderna (löshåret) än vad jag förutspådde. Men överlag så blev HENNES egna hår mycket jämnare i färgen och löshåret ger henne en mjuka övergång till det ljusa.

Vi använde totalt 75st great lengths rooted i färgen 03/84.

Sen var hon så himla dedikerad och gjorde mig nästan blödig, genom att köpa helt ny uppsättning av vård och styling. Sånt gör mig varm i hjärtat! Engagerade kunder som lyssnar och tror på det man säger.

Hon skulle känna lite på ljushetsläget (då hon trivs bäst i mörkt men detta blev så fint så vi ville inte färga det en gång till) och jag har tvingat henne att komma tillbaka för att visa upp sig. Jag släpper inte mitt ansvar när kunden går ut genom dörren utan gillar uppföljningar. Särskilt när kvalitén är så svajig. Färgen kan lika gärna släppa på en tvätt, vi vet ingenting än så länge! Men jag är så glad att få träffa och ta hand om denna tjej. Vilket orättvist hår-öde hon gått till mötes tidigare.

IMG_1637

IMG_1640

Kan inte ni berätta om era värsta frisör-besök?

11 Responses to “EXTENSIONS | Räddare i nöden”

 1. Elsa

  Värsta jag kan komma på nu är också senaste….
  Frisören var en kvart sen då föregående kund inte verkade vilja gå.. (fine)
  Sedan tyckte frisören att jag skulle få en inpackning som håller i två månader (torrt, frissigt, lockigt hår). Jag sa då att jag helt uteslutit silikon ur min hårvård sedan ett år. Frågade om det var silikoner i denna. Det visste frisören ej, och visste inte vad hen skulle leta efter i innehållsförteckningen heller, men tyckte ändå jag skulle göra den (!). Jag sa bestämt nej.
  Jag hade bokat 60 min klipptid, 15 min gick som sagt bort. Sedan klippte hen mig i 25 min och fönade mitt hår halvtorrt (!) med en diffuser som hen inte visste hur den skulle användas. Anledning att hen inte fönade håret torrt var att det skulle “bli så burrigt” då. Mitt hår såg ut som en halvblöt risbuske och en kvart innan avsatt tid var slut fick jag gå. Ingen rabatt pga endast halva tiden… fick betala för mina 60 minuter.

  Detta är en frisörsalong som ändå anses “fin” och stor. Kommer aldrig gå tillbaka. Är vid närmare eftertanke inte så konstigt att jag går till frisören så sällan sedan min gamla frisör slutade praktisera…. :(

  Svara
 2. Jennie

  Mitt värsta besök var när jag gick till en elev. Jag hade hår till halva ryggen och har extremt tjockt hår. Jag sa att hon fick göra lite som hon ville med formen, bara hon tog bort det slitna. (Jag är helt chill med centimeter, bryr mig inte). Märkte att det inte gick bra, hon var spänd och stressad. Jag fick sitta och småprata lugnande typ. Ingen hjälpte henne eller tittade ens. Hon var snabb att erbjuda en fläta som en kollega sedan “godkände”. När jag kom hem ser jag att klippningen är KATASTROF. Fick komma tillbaka och en ordinarie frisör står och SKÄLLER UT denna stackars tjej och sa typ “titta nu får jag kapa x cm på längden, kataaaaastrof” TROTS att jag hela tiden sa att det var lugnt. Fy fan vilket svin. Jag var för paff när jag var där men letade upp tjejen på fb sen o messade att allt var helt ok från min sida och att hon inte borde vara kvar hos idioten. Isch tyckte så synd om henne. Inte lätt att vara elev och lösa ett skitsvårt hår utan hjälp!!!

  Svara
  • Alice

   men stackars!! Vilken otrevlig situation för både dig och eleven. Verkligen gulligt av dig att höra av dig efteråt! Hoppas hon fortfarande klipper och inte blev skraj av situationen :O

   Svara
 3. Jessica

  Stackars tjej men nu är hon i de allra bästa händerna?? Så fin hon blev!!

  Svara
 4. thatswedishmama

  Tycker hon blev otroligt fin i håret i slutänden ju! Sjukt bra jobbat! Jag har nog inte varit med om SÅ hemska frisörer eftersom jag mest har toppat längderna, men en frisör som skulle klippa lugg på mig, sprayade den först blöt, och drog sen ner den så långt han kunde och klippte rakt av ovanför ögonbrynen! Ingen höjdare om man säger…

  Svara
 5. Helena

  Jag har varit med om sååå många misslyckade frisörbesök, vilket resulterade i att jag klippte och färgade håret hemma själv (och jag är extremt emot hemma-färg, men vågade inte låta någon röra mitt hår…) i flera år tills jag hittade min nuvarande frisör.
  Ett av de värsta måste nog vara när jag skulle få håret fixat inför min studentbal. Ett par veckor innan balen var jag på konsultation/provuppsättning och allt var verkligen klockrent. Håret blev över förväntan (lite “slarvig” halvuppsättning, lockigt och volym på precis rätt ställen) och det kändes som att frisören och jag verkligen förstod varandra. När det väl var dags för balen vet jag dock inte vad hon höll på med, ALLT var katastrof. “Lockarna” gick inte att kalla för lockar, det påminde snarare om något slags fågelbo. Tovigt, torrt, risigt och i en enda stor klump. Inte heller själva uppsättningen var OK. Vet inte hur jag ska kunna förklara det, mer en att det var fruktansvärt fult. Dessutom tog allt detta ca 1.5 timme längre än beräknat, vilket gjorde att jag inte hade tid att be henne att justera. Så jag gick där ifrån med ett riktigt häx-hår, satte mig i bilen med tårar i ögonen, började pilla ut alla hårnålar och försökte få till något som kunde visas bland folk. “Lockarna” gick inte att rädda och hela håret var bara en enda stor tova, och eftersom jag gick gymnasiet i en stad några mil hemifrån och frisörbesöket dragit ut på tiden fanns det inte en chans att hinna skölja ur håret och börja om. Enda lösningen var att sätta upp allt i en hög, stram donut och åka på tok för fort för att hinna i tid till balen.
  Kan tillägga att jag egentligen inte är särskilt kräsen, så länge det ser någorlunda ut brukar jag kunna känna mig nöjd. De få som han se fågelbot reagerade också på att det var riktigt, ritkigt illa…

  Svara
 6. Alice

  Jag var platinablond när jag var yngre, typ 14 år, ville ha helblekning. Gick då hos en tjej som ännu inte tagit sin gesäll men var utbildad.
  Hon la inte bara blekning i min utväxt utan i hela håret, varje gång. Trots att det var vitt. Önskar jag kunde bifoga bilder haha! Så mitt hår gick från halva ryggen till haklängd på väldigt kort tid, men jag förstod inte riktigt varför.

  Sen bytte jag frisör och gick bort från platina och på 3 år var kvalitén tillbaka :)

  Svara

Leave a Reply