← Tillbaka till allt om hår

EXTENSIONS | från hairtalk till great lengths · 2017/08/18

Jag har länge varit en åskådare när det kommer till hairtalk. Alla stora bloggare, alla kändisar, alla artiklar… ALLA pratar så väl om dom känns det som. Det är det bästa håret, det sliter inte, det sitter så bra, det är lättskött etc. Jag kände exakt likadant när Kevin Murphy blossade upp i bloggvärlden. Och likaså Olaplex.

Jag fick träffa en underbar kvinna denna veckan som haft hairtalk ett tag om jag fattat det rätt. Hon kändes något besvärad av sina extensions men ändå fäst vid dom. Det var mycket att tänka på och det var lite svårt att vårda sitt eget hår.

När jag fick kolla på håret, och alltså för första gången känna på ett hairtalk-hår, så blev jag inte imponerad. Det kändes inte alls som äkta hår, alltså inte ens i närheten av Great Lengths. Det var omsatt två gånger när jag väl tog ut det, första gången jag kände på det var det alltså andra omgången hon hade i det. Det är totalt 18 veckor. Inte lång tid. Första gången jag kände på det kände jag av den där plastigheten som många löshår har. Långt ifrån det värsta, jag skulle nog säga så nära bra jag kommit, men inte att jämföra med GL. När hon sen kom och vi skulle plocka ut det var det risigt och torrt. Som bark. Många av fästena hade gått sönder och det hängde massa tejpklumpar kvar i håret. Inte imponerad. Jag kunde också se att det slitit ganska hår på hennes egna hår, som överlag inte alls såg ut att må så bra. Utan att gå in för mycket på detalj så kände jag direkt att min magkänsla… Tackar för den!

Men ut med det, hejdå! Jag gav kundens hår massor med kärlek. Vi färgade botten och jag klippte topparna. Jag fönade håret med min nya älskling (kommer snart en produktrecension, håll utkik!), och ni kan ju se vilken enorm skillnad det är redan nu!

Är det ens samma hår? Jag har verkligen BARA färgat utväxten på ca 1 cm och lade några slingor framtill för att mjuka upp. Hon sade själv att hon NÄSTAN kan tänka sig att vara utan löshår. Men här började alltså nästa steg. Vad ska vi använda för metod? Jag kände omedelbart att jag ville få över henne på keratin. Dels för att hon MÅSTE göra inpackningar och det går inte med tejp. Det glider ut. Sen så tror jag också att hon kan vara bra mycket mera flexibel med sitt hår, vad gäller uppsättningar, tofs etc. Tejpen syns så otroligt mycket! Hon fick känna på min kollegas pluppar (keratin-fästen) och sen var det bestämt. Vi valde också en så kallad “rooted” infärgnig, dvs att dom första 5-8 cm på håret är mörkt, precis som hennes botten. Hon gick hem och jag beställde.

Sen var det torsdag!

GXNB7652

Mer hår! Hon sätter upp sitt överhår väldigt mycket och därför har jag jobbat med extensions i bakhuvudet. Vi satte i ca 40 st och förlängde ca 5-10 cm. Jag skulle gärna vilja sätta i hela håret, men ser hellre att hon FÖRST vänjer sig vid den nya fästmetoden, och lär sig lita på den. Sen kan vi börja bygga ut mer i hela huvudet. Man måste lära sig att slappna av och lita på att fästena in syns så mycket som man tror. Ni vet att jag gillar långsamma steg!

Detta löshår och fästmetod kommer inte bara ge henne tjocklek och längd, det kommer ge henne mer hållbar styling, det kommer skydda hennes egna hår så det kan växa ner och bli tjockare själv, det kommer också ge henne mer frihet. Hon var själv väldigt förvånad över skillnaden i känsla, hur LITE fästena kändes i jämförelse till hairtalk. Inte nog med det, det sitter i sex månader och hon kan färga utväxten under hela denna tiden, vilket man inte kan med tejp.

Det ska bli så spännande att följa upp detta!

 

Summan av kardemumman då? Lita inte på bloggare. he he

5 Responses to “EXTENSIONS | från hairtalk till great lengths”

 1. Tima

  Jag har hairtalk och är jättenöjd med kvalitet på håret. Men är alltid nyfiken på ännu bättre. Vad är skillnaden mellan greatleangts och hairtalk? Vilket Kerstin använder du? Prisskillnad på dom här. Funkar alla på insättning som hairtalk?

  Svara
 2. Tima

  *Vilket KERATIN använder du? Finns två olika va?
  *Funkar det med omsättning av samma hår?

  Svara
  • Alice

   Den största skillnaden är kvalitén tycker jag! Men vet du jag tänkte svara på din fråga i ett inlägg. Mycket bra frågor som jag säkert tror fler undrar håll utkik ?

   Svara
 3. Gabriella Visenstam

  Måste bara inflika med att jag tror det beror helt på vilken frisör man har angående hairtalk. Jag har testat båda & föredrar hairtalk då jag tycker tejpen sliter mindre på mitt hår som är väldigt tunt. Haft hairtalk i över ett år nu & tycker det fungerar jättebra. Och självklart kan man ha inpackning på hairtalk, bara man inte tar det direkt på festerna :)

  Svara
  • Alice

   Det har 100% att göra med frisören som sätter i löshåret! Jag håller på att testa och utvärdera tejp från great lengths nu vad gäller slitage tejp vs keratin. Kvalitén slår fortfarande hairtalk med hästlängder men frågan är om tejp verkligen sliter mindre än keratin även när det är rätt isatt… :) Testade du keratin hos samma frisör som sätter i din tejp?

   Svara

Leave a Reply