← Tillbaka till allt om hår

EXTENSIONS | det magiska med löshår · 2017/09/01

Hej hörninini! Jag har en historia till er som älskar historier och till er som bara älskar före/efter-bilder, scrolla lite!

I måndags satte jag i löshår på min fina kund, och redan i torsdags hade jag håret på salongen. Jag dubbelkollade på påsen så att det var rätt leverans men jag kollade aldrig i. Redan nu anar ni ugglor i mossen eller hur, bra upplagt av mig.

På måndagen kom kunden som planerat, Linni var vänlig nog att börja plocka ut de gamla löshåret medan jag gjorde i ordning det nya. Jag blandar i stort sätt ALLTID två eller tre färger, oavsett om du vill ha en. Det blir mer levande så helt enkelt. Så jag har beställt två färger. En mörkare (25 st) som matchar hennes egna och en varm (50 st) som passar hennes sommarblekta toppar.

Till min FASA inser jag att den mörka är 10 cm för kort. På påsen står rätt. På fakturan står rätt. Men det ligger FEL i påsen. Och här kommer egentligen delen med den URUSLA servicen som Great Lengths faktiskt har. Och alltid haft. Men jag har inte energi att dra hela ramsan. Blir så trött varje gång man pratar med dom och något är fel. Förstår ni vad jag menar med att dom är BÄST kvalitetsmässigt, men det är bannemej det som räddar dom. SÅ bra är kvalitén.

Jag hade tack och lov beställt snarlik färg (som den varma) till en annan kund så jag fick helt enkelt improvisera. Kunden hade inga problem med det och i efterhand (ni kommer se) så var det kanske tur i oturen. Inget som rättfärdigar det som hände, men ändå. Slut på den historien nu kör vi bilder!

IMG_1375

Före. Hon har ganska många hårstrån i sig själv men alla blir inte särskilt långa. Detta är andra omgången som JAG sätter i och hennes hår har blivit liiite längre tack vare första omgången. Därför har vi valt 50cm långt istället för 40 denna gången.

IMG_1380

Det här är någonstans i mitten av isättning men detta händer mig ganska ofta. Ni vet hur nykära människor ibland stannar upp, kollar på sin partner och känner ett sug i magen som säger “ååååååh kolla på min älskling vad fin han/hon är”. Så känner jag många gånger mitt i mitt arbete. Jag kan ofta stanna upp och känna att jag MÅSTE bara ta ett kort för detta är så fint. Ser ni hur bra färgerna blandas med henne hår? Det går knappt att urskilja vart håret slutar och börjar.

IMG_1384

Efter. Jag har bara klippt ihop det och inte stylat det. Ändå smälter det samman sååå fint. Jag älskar verkligen att jobba med extensions.

Det är 70 stycken totalt, två olika färger och 50 cm långt. Fäst med ultrasonic-metoden som är en kall teknik som därmed inte sliter på ditt egna hår med värme. Det är också enligt mig, den metod du kan kontrollera keratiner bäst med. Det blir så fina och små fästen att man knappt känner av eller ser dom.

IMG_1389

 

Utomhus. SÅ fina färger, älskar dom!

Lite skillnad både i tjocklek och längd.

IMG_1395 IMG_1393

Göteborg! Det blåser alltid, men så länge du har ett par bra ditsatta extensions så är inte det ett orosmoment. Det är många som är nervös för att det ska synas och även om jag personligen faktiskt inte tycker att man ska skämmas om man satt i lite extra hår, så syns det inte! Det är inget man behöver tänka på.

Visst blev håret så himla fint? Har någon av er testat Great Lengths än?

2 Responses to “EXTENSIONS | det magiska med löshår”

  1. Berhima

    Ohh här är jag ju.. Du räddade verkligen situationen med din proffsighet och sätt att blanda färger, jag är såååå himla nöjd. Håret smälter in himla bra.. Tack så mycket för allt.. Bästa frisören ever!

    Svara

Leave a Reply