← Tillbaka till allt om hår

Ett tråkigt mail… · 2017/02/27

Hej hörni! Jag gillar inte att hänga ut folk.. Men jag vill visa er en tråkig sak.

Det började såhär:

Mail: Hej!
Du verkar vara så duktig och ha koll! Tänkte därför fråga dig lite angående elumenfärg. Det är nämligen så att jag har färgat mitt hår mörkbrunt med elumenfärg och är nu sugen på att bli blond, typ platina. Jag har läst om “return”- behandlingen och tänkte att det kanske skulle fungera. Problemet är däremot att jag, innan jag upptäckte elumen, försökte färga håret brunt med hjälp av henna/indigo innan. Vet du något om hur det funkar att ta bort sån färg? Kan jag bleka på det? Är som du märker lite smått förvirrad av alla dessa färger haha. (Är mörkblond naturligt)
Tack på förhand! :)


 

Svar: Hej! Vad roligt att du hittat mig, tack!

Elumen är väldigt svår att bleka bort utan man bör ta return, men det kommer ju ta flera omgångar av return, eftersom du gjort det flera gånger så att säga. Henna är ännu svårare att bleka! Så det ser ut som du har ett svårt och mycket långdraget projekt framför dig. Jag skulle absolut göra det hos frisör då pigment av denna sort kan faktiskt slå över till grönt eller blått. Så rådgör med en frisör, gör en testslinga först!

Hoppas det går vägen!


 

Några månader senare: Hej!
Fick råd av dig för några månader sen angående blekning av elumen och henna. Jag hade mörkbrunt hår förut, färgat med elumen och henna och vill bli blond. Jag har nu kommit en bit in i processen och har blekt det själv (trots varningar om missfärgningar…)
Och nu sitter jag här med grönt och orange hår med vissa blonda slingor. Högst upp där jag inte haft någon henna/elumen-färg, vid utväxten, är det blont men sen går det över till orange och efter det grönt. Jag har nu blekt i fyra omgångar. Har du några tips eller förslag om hur jag ska gå vidare? Kan det vara elumen som har blivit grönt och är det då värt att prova return-produkten?

Tack än en gång för hjälp!


 

Det gör mig SÅ ledsen när ni labbar hemma, särskilt när ni bett om råd och jag hänvisat till frisör. Det ÄR väldigt risky att hålla på med färg hemma. Jag har svarat henne att hon MÅSTE gå till frisör för nästa steg är nog att håret går av. Om det ens är någon som kommer våga ta sig an det. 

Jag vill bara visa er detta för att jag sitter inte och ljuger. Jag säger inte att ni måste gå till frisören för att vi ska tjäna pengar på er. Det är för att det är EXTREMT många olika utvägar när man labbar hemma och ni har inte hela färgsortimentet (för att tala om kunskap/erfarenhet) ifall något oväntat händer.

Det blev ju en väldigt sorglig och kanske dyr läxa för denna tjejen, men kanske någon av er som läser hinner tänka till och hoppar över den där hemmafärgningen.

Puss och kram!

 

skarmavbild-2016-12-12-kl-09-24-48

Som ni vet kan det gå extremt fel även hos mig men jag vet för det mesta hur jag ska lösa det, vilka färger som täcker vad och så vidare. Eller hur man gör det bästa av en olycka! Minns ni Mirandas hår? img_0226

Leave a Reply